Aktywne Wpisy

dawid131 +476
Ku#*wa, wracam z tej trasy i nie ma ch*ja we wsi, zagaduję do tej konduktorki. W zeszłym tygodniu 2 razy trafiłem na nią i tak mi się patrzy w oczy że musi być coś na rzeczy. Ja wiem o tym, ona też pewnie jest wstydliwa. Podoba mi się jak sku*wysyn. Dajcie z 20 plusików na odwagę bo jestem podjarany.
Znalazłem jej fotkę w necie. Chyba warto?
#pkp #zwiazki
Znalazłem jej fotkę w necie. Chyba warto?
#pkp #zwiazki

źródło: 123
Pobierz
enten +267
#emigracja #praca #niemcy #holandia #belgia #dania #szwajcaria #uk
Nie wiem na co narzekać.
Pewnie w większości mówią to ludzie, którzy i tu i tam pracują za minimalną lub jej okolice, różnica jest mniejsza. Ewentualnie ludzie na jdg, chociaż ja akurat nie
Żyje mi się okej, nie narzekam jakoś specjalnie i nie do końca uważam, żeby poziom życia był równy. Pewnie różnica się zmniejszyła porównując do stanu nawet sprzed 10 lat ale jednak nadal jest spora
Będę jednak prawdopodobnie wracał do Polski jeśli nic się nie zmieni za jakieś dwa lata, jednak nie chodzi o kwestie finansowe a bardziej prywatne
Czytalem na wykopie ze w polsce spokojnie mozna zarabiac wiecej, ale chyba nie w moim zawodzie. Po ofertach jakie widzialem to dostal bym max 8.5k zl na miesiac. A tyle to mi zostaje przy normalnym zyciu bez oszczeszania. A pewnie nawet takiej kasy bym nie dostal w polsce, bo nie jestem znowu jakis
Teraz żeby to wszystko utrzymać to wystarczy £17.000 na rok że zarobię czyli 5-5,5miesiaca w pracy na tirach max, reszta to mogę Bajlando i podróżować.
UK dla mnie to jeden z najlepszych miejsc na ziemi do spokojnego życia.
Daleko od hitlerowców i homosoviectusow, czego trzeba więcej.
Dodatkowo
W Polsce może bym zarabiał na etacie 40-60% tego co w Irlandii, przy dokładnie takich samych kosztach. Więc mi się opłaca i jak będzie taka możliwość planuje zostać jestem tylko 18 miesięcy, z 2 tygodniową przerwą na wakacje. Niestety tydzień temu trafiłem do szpitala i prawdopodobnie mój kontrakt jest zagrożony,