Wpis z mikrobloga

sobota. ten byl glosny, glosniejszy niz w piatek. ewidentnie silnik, ale za slaby jak na maly samolot. w piatek to raczej mi sie wydawalo ze malo slysze, jakby elektryczne czy cos.
B.....n - sobota. ten byl glosny, glosniejszy niz w piatek. ewidentnie silnik, ale za...
  • Odpowiedz
w piatek i sobote bylo nasilenie w calych stanach (albo tylko tych przy oceanie). musialo byc ich tysiace ogolnie. nie wiem kto ma takie mozliwosci zeby kontrolowac je autonomicznie. w cnn byl ziomeczek z firmy z dronami co ma kontrakty z armia i mowil ze potrafia wypuscic max 100 na raz, i nie takich wielkich xd
  • Odpowiedz
A i wazna informacja. video tej dziewczyny to z Fairfield CT ktore jest przy samym oceanie. Ja mieszkam 40 minut od oceanu, wiec drony wlecialy w glab stanu
  • Odpowiedz
@BrookeLogan: jeżeli wrzucasz filmy z samolotami ze światłami zgodnymi z przepisami FAA mieszkając w stanie, w którym jest 11 lotnisk, a nieopodal jedne z największych w tej części USA (JFK, Newark i LaGuardia) i podpisujesz to jako UFO, to albo jest to trolling albo wybitne niedoedukowanie.

Niespotykane, żeby mieszkać w Fairfield i mając na południe za zatoką Long Island, na której jest 5 lotnisk poza wspomnianym JFK widzieć samoloty z
  • Odpowiedz
@BrookeLogan: jakie znowu 50km/h na 200 metrach? Ty wiesz w ogóle jak działa perspektywa? Skąd masz dane na temat konkretnej wysokości i prędkości tych obiektów?

I oczywiście, że statki powietrzne latają jeden nad drugim, zwłaszcza w takiej zatłoczonej przestrzeni powietrznej. Niektóre nawet potrafią latać mniej niż 50 km/h, nazywają się "helikopter".
  • Odpowiedz
@BrookeLogan: poza tym na tym filmie nic nie "stoi w miejscu" tylko w ciągu pięciu sekund widać, że każdy porusza się jednostajnym ruchem na swoim kursie. To już jest manipulacja.
  • Odpowiedz
@rurarz: No tak, co nie pasuje ci do narracji to wycinanie xd samolot pasazerski leci tak nisko i nic nie slychac, normalnie to by im dpy urwalo. pewnie dzwiek wyciety. Nie wiedzialem poprostu ze w polsce toczy sie dyskusja nadal czy to drony czy to zwykle samoloty. W stanach takiej dyskusji nie ma bo wszyscy je widzieli, dziennikarze bidena z cnn maja je nad swoimi domami rowniez. W stanach obecnie
  • Odpowiedz