Wpis z mikrobloga

#przegryw Co mam robić. Wyprowadzę się do takiego wojewódzkiego to muszę zarabiać z 10 tysięcy aby godnie żyć jakos. A ja jestem nieporadny do tego mruk i frustrat xD Chłop się nie rozwinął ani spolecznie ani zawodowo
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Typowy_huop: no nie, mozesz wynając pokój po prostu, da sie za 900 zł ba obrzeżach wynająć a nawet 1200 to co ci potrzeba. 800 zł na jedzenie 40 za telefon dorzucasz sie do mediót to jak tam mieszkasz z 7miona ukraincami to drogo nie bedzie powiedzmy 500 zł wszystkiego 120 zł dojazdówka 300 zł w razie co jakby trzeba było isc do lekarza prywatnie cos zaplacic nie wiem but sie
  • Odpowiedz
@Scarfacee: W wojewódzkim najdroższy jest wynajem pokoju ewentualnie mieszkania. Masz tam większy wybór sklepów, większe promocje, tanie bary mleczne. Tak samo komunikacja jest tania, kupujesz miesięczny na tramwaj i śmigasz gdzie chcesz.

10k to jakbyś chciał po klubach chodzić i jeść obiady w knajpach.
  • Odpowiedz
@Solun_Decius: fajnie tylko czar pryśnie jak rozboli cię ząb i trzeba od razu wydać 1000 zł albo 2000.
Kolejna rzecz to jakieś wakacje też fajnie byłoby sobie ze dwa razy w roku gdzieś pojechać, nie uwzględniłeś tego.
Czasem buty ci się zniszczą t-shirt podrze albo kurtka i trzeba ją też kupić.
Jakieś kosmetyki żel pod prysznic szampon nie wiem odżywka do włosów.
Jakaś chemia do domu typu proszek do prania płyn do płukania
  • Odpowiedz
@Typowy_huop: ja chodze na fundusz albo mam z pracy ubezpiecznenie, na wakacjach nie byłem 8 lat ( mówie takie 10 dni all inclusive pod palemką ) kosmetyki ? p------o co ty huop czy jakis oski pedał ? myje sie raz w tygodniu jak mi sie przypomni mydłem czy żelem pod prysznic kupuje jeden na kwartał i starcza, proszku do prania tez mało zuzywam bo koszulki wietrze a nie piorę. nie
  • Odpowiedz
@Scarfacee: Otwórz fime, znajdz dobrą prace ale pogódź się z tym żę będziesz miał przecietne zycie,90% z was jak tego nie zrobi to bedziecie tylko smutni do konca zycia a i tak c---a zarobicie, zeby 10k zarobić nie trzeba być jakims inteligentem ale troche wyzej niz reszta społeczeństwa
  • Odpowiedz
@Scarfacee: Wnioskując po tym że piszesz posta na grupie mówie ci serio, pogódź się ze słabą pracą i tyle, jezdzij sobie co roku nad morze, idz na siłke, czerp z życia jak tylko jest to możliwe w twoim przypadku bo raczej wątpie że 10k kiedys zarobisz jeslli nawet nie maz pojęcia jak to zrobić
  • Odpowiedz
@panzergruz: nagle przegrywy chcą godne życie ? iksdeded. już zupka kińska i koker koler przed laptopem nie starczy ? poza tym wypraszam sobie ja żyje niewiele lepiej i nad morzem byłem i nawet za granicą i czasem pójde a to do knajpy a to na basen, nawet cobie coś kupić czasem, nawet za zrobienie smaochodu zapłaciłem, to co wy byście chcieli ? ic ova dla mnie bo nie zarabiam 15k
  • Odpowiedz