Wpis z mikrobloga

czas na zakonczenie trzeciej edycji #igrzyskabebzonow
na poczatku zapowiedzialem ze nie bedzie to edycja lagodna, gdzie glaszczemy sie po cipkach i motywujemy dobrym slowem a raczej bedziemy wyzywac sie od grubasow i motywowac szorstko
i wiecie co, nawet dzialalo, przez jakies 4 tygodnie, pozniej niestety nastapilo ogromne rozprezenie

ogolnie po prowadzeniu 2 edycji zauwazlem ze igrzyska sa za dlugie bo grubasy to to samo co male dzieci lub ludzie z adhd - ciezko im wyobrazic sobie odlegly cel, dlatego wg mnie kolejna edycja powinna byc krotsza o 1/3 lub nawet o polowe

ogolnie poszlo koszmarnie, zgubilismy lacznie 54 kilo co jest wynikiem zenujacym
11 osob odpadlow trakcie wyzwania, 11! kazdy z nich pewno chcial dotrwac do konca ale mentalnosc grubasa zwyciezyla
z tych 11 osob tylko jedna napisala ze nie da rady, reszta po prostu jakby przestala istniec, zadnego dzieki chlopaki ale sie zmywam, nie dam rady, bylo milo - nic z tych rzeczy - po prostu jakby nagle umarli, co jie jestniemozliwe w sumie, moze przezarli sie na smierc

z tych co wytrwal - kilka osob zgubilo mniej niz 1,5 kg, a to wlasciwie jest duza kupa jesli jestes gruba swinia, nie ma sie co oszukiwac
13 tygodni odchudzania i nic z tego nie wyszlo

jedna osoba przybrala 4 kilo, ale tam bylo niesczzescie w rodzinie a naprawde, kto nie byl nigdy grubasem to nie wie ze takie rzeczy moga prowadzic do nabietrania wagi, niestety tu byl powod bardzo powazny (a grubas czesto nie potrzebuje powaznego powodu, tu jednak nawet ja uwazam ze bym polegl)

zwyciezca w kategorii najwiecej zgubionych kilogramow jest @Leel00, drugie miejsce ja, trzecie @tomkol a czwarte jedyna kobieta czyli @Haerbin (w wartosciach bezwzglenych jest to 7,9, 6,9, 6,1 i 5,8 kg)

gratulacje!

w kategorii najwiecej straconych %masy ciala zwciezca jestem ja, poizniej @Leel00 i @Haerbin

kilka osob zauwazylo ze choc moze waga im sie nie bardzo zmniejszyla to zmniejszyly sie obwody, ze mnie np spada wiekszosc spodni i alleluja, mam teraz dobre BMI - 23.6 (choc do celu jeszcze daleko)

ogolnie nie wiem czy sie ze mna zgodzicie, ale w odchudzaniu najtrudniej jest walczyc z mentalnoscia grubasa
bo psychika to to co u grubasa lezy
nie ma sie co oszukiwac, cialopozytywnosc to sciema a grubas patrzy na siebie i zachwycony nie jest, ze tak lagodnie to ujme
moze czasem patrzy nawet z obrzydzeniem i mysle ze nie jest to rzadkie

kto nie widzial to powinien obejrzec Wieloryb - film gdzie pieknie pokazane jest tragedia potrafi doprowadzic czlowieka do monstrualnych rozmiarow, nie kazdego czlowieka, ale wlasnie takiego z mentalnoscia grubasa
scena jak wpieprza te snickersy schowane w szafce - typowy grubas jest typowy
bo grubnas moze sobie mowic milion razy ze chce schudnac, ale pozniej calkowicie niewytlumaczalnie dla siebie kupi tone slodyczy i wpieprzy wszytsko na raz
pozniej czuje zlosc i obrzydzenie i mowi ze to juz sie nigdy nie powtorzy, a powtorzy i to calkiem szybko bo grubas do tego jest mistrzem wymowek
zona cos sie poklocila, szef krzywo spojrzal, w sklepie ktos byl nieprzyjemny - juz jest wymowka by wpieprzac jak swinia
nie oszukujmy sie, kazdy kto sie zapisal do tego wyzwania myslal ze schudnie i co? wyobrazacie sobie jak bardzo nic nie mozna robci by przez 13 tygodni zgubic 0,4 kg?
no wlasnie

grubasy to zakala tego swiata i jesli ktos sie obrazi za to to snickers mu na droge i niech idzie byc gruby gdzie indziej
jedyny plus to ze grubasy umieraja szybciej wiec jak jestescie miloscnikami politykow i chcecie im pomoc zmniejszyc dziure budzetowa zusu to zryjcie dalej jak swinie
kochasz kaczynskiego, ziobre, bosaka i tuska - zryj, umrzesz przed emerytura albo chwile po przejsciu na nia i politycy sie uciesza

to by bylona tyle, pewno zaraz jakis moderator ktory tez jest nie do konca szczuply wykasuje wpis i mnie zbanuje a potem wpieprzy paczke czipsow i popije cola, ale kij im w oko

#odchudzanie #chudnijzwykopem
@wykopowy_brukselek
@Marian_Kvtasiewicz
@tpleszczu
@tomkol
@bizmutx
@761761761
@ChlopoRobotnik2137
@Witaj_przyjacielu
@Rysiowata
@tempy123
@razdwatrzy55
@Haerbin
@mcbnk
@Exil12
@brennt
@majk3l
@piromanu
@CrazyPie
@Leel00
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykopowy_brukselek nie śledzę waszych poczynań, jedynie obijały mi się czasami wasze igrzyska o uszy (bardziej oczy xD) ale masz plusa za ciśnięcie grubasów do schudnięcia i dawanie motywacji żeby zadbać o swoje zdrowie. Oby kolejna edycja wyszła, trzymam za was kciuki chłopaki i dziewczyny. Pozdrowienia z drugiej strony fortecy, gdzie przy 180cm wzrostu nie mogę przebić 60kg masy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@TypowyDaltonista: a ile masz lat? ja mam 189 i do 23 roku zycia wazylem 65 kilo. czyli taki szczypiorek ze mnie byl
potem jakos przestalem sie ruszac i przybralem do 90-92
i tobylo za duzo i zaczalem biegac i pozniej oprzez lata ladnie mi miesnie urosly, przynajmniej nog
iwiec ja 80% swojego zycia nie bylem grubasem, ale jednak mentalnosc grubasa mam
lubie wpieprzac ale sie pilnuje
teraz mam 45 lat
  • Odpowiedz
@wykopowy_brukselek: dzięki za podsumowanie. Przyznam, że igrzyska traktowałem jako dodatkowy motywator. Nie udało mi się osiągnąć zaplanowanego celu (99) ale i tak jest ok. Co do diety - była maksymalnie prosta. Wywaliłem z jadłospisu węgle w postaci ryży, makaronów, ziemniaków i słodyczy/przekąsek. Reszta pozostała bez zmian i nie liczyłem kalorii - 4 posiłki dziennie, czasem jakieś p--o i niedzielny czit-dej (ale bez przesady). Tak czy inaczej będę kontynuował.
Pozdrowionka (ex)grubasy!
  • Odpowiedz
@wykopowy_brukselek 21 lat plus palę i nie mam nawyku jedzenia, jak nie mam czegoś do przygotowania dosyć szybko, pomysłu albo chęci to nie jem albo jem to co akurat jest typu kawałek ciastka. Ale mam to też genetyczne, matka chudziutka, ojciec też 70 kilo przy tym samym wzroście, jak rzucił palenie to skoczył do 80kg w miesiąc, ale zaczął robić ćwiczenia na brzuch i wrócił (44 lata aktualnie)
  • Odpowiedz
ogolnie po prowadzeniu 2 edycji zauwazlem ze igrzyska sa za dlugie bo grubasy to to samo co male dzieci lub ludzie z adhd - ciezko im wyobrazic sobie odlegly cel, dlatego wg mnie kolejna edycja powinna byc krotsza o 1/3 lub nawet o polowe

@wykopowy_brukselek: tutaj się zupełnie nie zgodzę, grubaszenie to jest kwestia nawyków i uzależnienia i czas musi być odpowiednio długi aby chociaż jakieś zalążki zdrowych nawyków żywieniowych
  • Odpowiedz
tutaj się zupełnie nie zgodzę, grubaszenie to jest kwestia nawyków i uzależnienia i czas musi być odpowiednio długi aby chociaż jakieś zalążki zdrowych nawyków żywieniowych zaczęły się wytwarzać/uzależnienie od słodyczy się trochę ustąpi, żeby taka osoba była w stanie kontynuować po zakończeniu wyzwania

@Akos: ukończenie wyzwania swoją drogą, wyćwiczenie nawyku inną.
Wyzwanie może i z pół roku trwać ale mało kto wytrwa bo na dłuższą metę nie będzie miał motywatora/nagrody
  • Odpowiedz
Ja zostałem gruba świnia, ale walczę dalej, niezależnie od tego czy oficjalnie czy nie. W czasie drugiej edycji brałem udział nieoficjalnie, wtedy zgubiłem 6 kg. Teraz nawet nie zszedł kilogram, wstyd jak c--j, taki otluszczony.
Nawet na święta się nie dam, walczę dalej, nie ma srania po krzakach. Mam nadzieję że zacznie się pozytywnie waga zmieniać.

Trzymajcie się grubasy! Niech discord będzie z nami
  • Odpowiedz