Wpis z mikrobloga

Idę dziś po pracy do chirurga stomatologa usunąć ósemkę. Pierwsze rwanie stałego zęba w życiu. Dajcie kilka plusów na odwagę ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sumie to bym jej nie usuwał, bo sama w sobie nie przeszkadza, ale zrobił się nad jej częścią kaptur dziąsłowy, co powoduje częste stany zapalne. Pocieszam się, patrząc na zdjęcie, że robota raczej nie będzie skomplikowana, jak w przypadkach gdzie ząb jest zupełnie zatrzymany lub rośnie w poziomie xD
#dentysta #zeby #zdrowie #stomatologia #zalesie
klintoniusz - Idę dziś po pracy do chirurga stomatologa usunąć ósemkę. Pierwsze rwani...

źródło: 1000006183

Pobierz
  • 75
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klintoniusz: Po co odwaga, przeciez sam zabieg jest bezbolesny, gorzej jest jak znieczulenie zejdzie. Ja miałem piłowaną kosc policzkową i bolało tylko około 3 dni, w kryzysowych momentach ketonal załatwiał sprawe.
  • Odpowiedz
@klintoniusz: Łeee tam łatwy case. Te ósemki to do srania ludziom potrzebne. Moja żona po ich usunięciu magicznie przestała mieć migreny i związek między wyrwaniem ósemek dolnych a migrenami jest OCZYWISTY. Ja jestem już po górnych (ale to było zwykłe rwanie) i niebawem idę na dolne. Rosną w górę - to plus, ale są znacznie bardziej schowane niż Twoje. Lekarz dał mi 5-6 lat na to by wyszły do końca
  • Odpowiedz
@klintoniusz: Przeciwbólowe w pogotowiu, zimne okłady, kilka litrów lodów na kolejne dni i będzie git ( ͡° ͜ʖ ͡°). Grunt to skrzepu nie wypłukać. Samo wyrwanie to pewnie 5 minut i po sprawie.
  • Odpowiedz