Wpis z mikrobloga

Po prawie 12 latach jarania #epapierosy pierwszy tydzień za mną, a zaznaczam, że boxa z ręki nie wypuszczałem, spalanie 10ml/9mg na dobę. ( ͡° ͡°) Ostatni raz taką przewę w przyjmowaniu nikotyny to miałem chyba z 17-18 lat temu.
Podsumowując:
-są chwilowe kryzysy, najbardziej brakuje mi go w samochodzie i przed kompem, ale już coraz mniej
-mózg strasznie robił mnie w c---a, są nadal momenty, że ręka zaczyna szukać moda gdzieś w pobliżu jak gdyby nigdy nic
-tak na prawdę to nie chciałem rzucać xD owszem chodziło mi to po głowie, ale ani hajsu to ze mnie nie darło, ani w domu/w pracy nie przeszkadzało. Decyzja zapadła jak zobaczyłem przypadkiem Tabex w dobrej promce w aptece i stwierdziłem, że to jest ta okazja( ͠° °)
-jest dużo, dużo lepiej niż się spodziewałem jeszcze 5 dni temu
-tabletki biorę jak mi się przypomni, nie wiem czy jeszcze coś dają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rzucampalenie #rzucaniepalenia #chwalesie #przemyslenia
*w apce przyjąłem, że "p-------y" to mililitry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
radziuxd - Po prawie 12 latach jarania #epapierosy pierwszy tydzień za mną, a zaznacz...

źródło: 1000025192

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@radziuxd i jak tam? Ja trzeci dzień się wspomagam desmoxanem, drugi bez efaja totalnie, a też z 13 lat się tym bawiłem, spalanie podobnie jak u ciebie - nie wypuszczałem z rąk a czasami potrafiłem się obudzić w nocy pospinany na bucha - i to mnie ostatecznie zmotywowało do rzucenia.
Po ilu dniach nie czułeś ciśnienia na płucu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@BeDoEl spoko, teraz już bardzo rzadko w ogóle myślę o paleniu, aż mi ciężko uwierzyć czasem ( ͡ ͜ʖ ͡)
Jeszcze zdarza się taki mikro-udar, że ręka "myśli" o wyjęciu fajka z lewej kieszeni, ale to już bardzo sporadycznie. Próbowałem w międzyczasie nawet pociągnąć parę buchów od kolegi czy od różowej, ale oni palą takie g---o (i smak i sprzęt xD), że to nie ma nawet
  • Odpowiedz
  • 1
@radziuxd dobrze słyszeć, jest nadzieja :D prawie zmiękłem przy kilku momentach w--------a ale chyba będzie dobrze, priorytety jasno ustawione :)
Trzymaj się i wszystkiego dobrego!
  • Odpowiedz
  • 1
@desygnat ja spoko, nie tknalem e-papierosa :) odstawilem nawet już Desmoxan trzy dni temu, ale dzisiejsza noc była ciężka, musiałem wstać i wziąć tabletkę. Ale wapowac już nie będę :D
  • Odpowiedz
  • 1
@desygnat: Ja niczym sobie braku fajki nie zastąpiłem na szczęście, żadnych gum, paluszków, orzeszków ani wykałaczek. Ale na początku pamiętam, że więcej piłem zwłaszcza w pracy, ręka coś musiała robić, to brała butelkę z napojem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz