Taka deszczowa fotka pociągu do Katowic z nowego przystanku kolejowego który powstał w ciągu komunikacyjnym Kraków - Katowice (tu fragment linii 134) i od wczorajszej zmiany rozkładu zaczął działać.
Przystanek nazywa się Sosnowiec Jęzor Południowy i mieści się w okolicy Disigner Outlet Sosnowiec (Dawne Fashion House) na wiaduktach nad DK79.
Do peronów prowadzą albo wysokie schody albo windy zaś sama okolica raczej nie daje szans na potoki pasażerskie (w najbliższej okolicy jedynie stacja benzynowa i to centrum do którego też super dojścia nie ma). Jedynie Sosnowiec pomyślał i kawałek dalej uruchomił przystanek autobusowy "Jęzor Południowy" dla linii ZTM nr 26 a także jaworznickich autobusów.
@sylwke3100: Dobrze wiedzieć, że już to działa, codziennie przejeżdżając autem widziałem jak to budują. W tej chwili może nie ma jeszcze takiego ruchu, ale myślę, że ta stacja była uruchamiana myślą o pobliskiej fabryce Izery (o ile powstanie) . W przyszłości , gdy powstanie Izera, gdy codziennie dojeżdżać tam będzie kilka tysięcy ludzi, może być tam naprawdę wielki ruch. No i na pewno dojazd koleją np z Katowic czy Szczakowej
@chaddeveloper: może i Izera nie powstanie. Ale teren wycięli, uzbroili. Są tam jakieś kontenery budowlane. Myślę, że teren będzie wykorzystany, na pewno coś tam powstanie. Tym bardziej, że jest w dobrym miejscu , w pobliżu przecięcia się A4 i S1(E75). Więc i pracowników będzie sporo
Przystanek nazywa się Sosnowiec Jęzor Południowy i mieści się w okolicy Disigner Outlet Sosnowiec (Dawne Fashion House) na wiaduktach nad DK79.
Do peronów prowadzą albo wysokie schody albo windy zaś sama okolica raczej nie daje szans na potoki pasażerskie (w najbliższej okolicy jedynie stacja benzynowa i to centrum do którego też super dojścia nie ma). Jedynie Sosnowiec pomyślał i kawałek dalej uruchomił przystanek autobusowy "Jęzor Południowy" dla linii ZTM nr 26 a także jaworznickich autobusów.
#sosnowiec #jaworzno #kolej #pociagi #kolejeslaskie
źródło: temp_file201240680338450032
Pobierzźródło: temp_file7993247589131490728
Pobierz