Aktywne Wpisy
nowszyja +440
Przerażają mnie wpisu kukoldów na twitterze odnośnie afery z tablicami alimentacyjnymi. Argumenty w stylu "wystarczy nie odchodzić od dzieci", albo "wystarczy być dobrym mężem", tak jakby kobiety nigdy nie były odpowiedzialne za rozpad małżeństw. Nawet widziałem argument, że to pomoże dzietności, bo wpływa na zabezpieczanie kobiet xD Z pewnością facecie będą się decydowali na robienie dzieci, gdy w razie rozwodu po opłaceniu alimentów zostanie im 500 pln na życie.
Zresztą już teraz
Zresztą już teraz

WlatcaPustyni +365
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Miał ktoś z Was problem, że otrzymywał niektóre powiadomienia (np. poczta z Gmaila) dopiero po odblokowaniu telefonu?
Wygląda to tak: nie używam telefonu przez jakiś czas (dajmy na to 15 minut), ekran jest zablokowany. Odpalam telefon, przykładam palec, pokazuje się home screen i nagle powiadomienie, że dostałem maila 9 minut temu. Dzieje się tak przy wielu aplikacjach.
System najnowszy, apki zaktualizowane, te adaptacyjne baterie / łączenie do sieci wyłączone, oszczędzanie baterii wyłączone, wszystkie powiadomienia zezwolone, uprawnienia do używania w tle włączone.
Co jeszcze mam zrobić aby to zaczęło działać?
#android #pixel
Twitter raz działa raz nie, być może kwestia lipnej aplikacji, bo różne cuda się tam dzieją (czasami widzę jak ktoś z obserwowanych narzeka na jego działanie)
Natomiast w pozostałych aplikacjach nie dostrzegłem problemów. W każdym razie na Reddicie chyba od dłuższego czasu na
Z tego co przed chwilą wyczytałem, to też jest to jakaś SUPER AI FUNKCJA.
Sprawdzałeś czy nie osiągnąłeś progu ostrzegawczego dla pakietowej transmisji danych?
Od Android 4 lub 4.1 dane w tle aplikacji będą działać do osiągnięcia progu ostrzegawczego. To ustawienie jest ignorowane dla aplikacji w których dopuszczasz całkowicie dane w tle. Ustaw sobie ten limit rozsądnie wysoko względem twojego pakietu/taryfy i ustaw prawidłowo okres rozliczeniowy względem tego jak biegnie po stronie operatora. Domyślny próg 2GiB/mc w
@VIX3R: Nie mam jak tego sprawdzić i jestem w tyle za takimi zmianami, tylko ciekawie skoro wprowadzają ĄĘ funkcje, to czy w opcjach deweloperskich są dodatkowe ustawienia za nie odpowiadające.
adb shell dumpsys deviceidle disable
i komenda na wyłączenie doze:
adb shell dumpsys deviceidle disable