Wpis z mikrobloga

Przed końcem sezonu kupiłem sobie nowe buty - RST S1 CE oraz rękawice - alpinestars sp8. Miał to być zestaw na drogę, a później miałem poszukać jeszcze sprzętu typowo na tor.. no ale..XD Chcąc sobie przedłużyć sezon wpadłem na pomysł wyjazdu na tor do Hiszpanii, gdzie owy sprzęt już zajechałem. XD Rękawice zostawiam tylko na tor, bo i tak nie były zbyt wygodne (starszy model był dużo wygodniejszy) buty może poddam reanimacji, ale slider wraz z mocowaniem się urwał.. zobaczymy.

Szukam:

Rękawic do jazdy sportowo-turystycznej długie i bez membrany. Tutaj myślę o dainese carbon 4 long, albo jakiś wyższy model Alpinestars?

Buty tak samo do jazdy sportowo-turystycznej, RST S1 były mega wygodne i zastanawiam się, czy nie kupić ich drugi raz, ale wcześniej kupiłem na xlmoto za niecałe 400zł.. teraz bliżej 700.. dlatego też pomyślałem, żeby dołożyć do alpinestars smx6. Nie mogę też mieć mega wąskich butów jak dainese torque, które musiałem sprzedać, bo uciskały mnie w mały palec, który kiedyś złamałem.

W sprzęcie planuje robić częste trasy po 50-100km jak i jechać do Rumunii, czy Włoch. Budżet założyłem 2k na buty i rękawice

#motocykle
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kaneczai: smx6 są takie sobie, adidasy xD zmieniłem je na rst tractech (któreś tam) też na xlmoto w promo za 400zł parę lat temu. I będę miał problem wymienić na jakiekolwiek następne ;D jak nadal będziesz czasem chciał na tor iść to szukałabym czegoś z melatowym sliderem, bo inaczej to właśnie zniknie w jedną wizytę, przy odrobinie "szczęścia" wraz z mocowaniem xD

Rękawice - sprawdź sobie też RST TracTech, mam
  • Odpowiedz
  • 0
@11mariom: No jak są jak adidasy to mi pasuje :D tak jak mówiłem - to sprzęt na drogę, na tor kupię coś typowo na tor.

Rękawice tractech4 też mi właśnie wpadły w oko, podjadę je gdzieś przymierzyć jak znajdę
  • Odpowiedz
  • 0
@11mariom: Buty właśnie mierzyłem i smx6 dla mnie dużo wygodniejsze od tracktechów. Biorę smx6.

Rękawice to znowu te tracktechy chyba najwygodniejsze z całego sklepu, szkoda tylko, że nie są trochę bardziej wentylowane, moje stare Alpiny miały perforacje na palcach i było bdb, ale już nie ma tego modelu.. nie grzeją Ci się bardzo łapy w lecie na dłuższych dystansach?
  • Odpowiedz
@Kaneczai: no mówiłem, że smxy to jak adidasy ;)

Rękawice - mam jakiś model sprzed paru lat już TracTech Evo - i po bokach palców mam małe nacięcia. Dla mnie problemu nie ma, a jeżdżę prawie tylko długie trasy (w tym roku np. zrobiłem w końcu dookoła Polski)
  • Odpowiedz