Szukam banku który mi pozwoli wypłacić za jednym razem więcej niż 800zł z bankomatu (euronet / planet cash) i nie będzie za to prowizji. Tak żebym mógł 5-10-15k wypłacić na raz.
@PedzacaGuma: no ale tu nie jest problemem że brakuje w bankomacie, tylko że nie pozwalają wypłacić na raz więcej. Ostatnio na już potrzebowałem zawrotne 4000 pln i co? I musiałem wypłacić na pięć razy bo mi tylko 800 pozwalało wyjąć. A i to jak dwa razy wpisałem że chcę 800 bo rekomendowane było 600.
I za każdym razem złodzieje wzięli za to 5zł ლ(ಠ_ಠლ)
@assninja a jaki jest problem iść do bankomatu własnego banku jeśli wiesz, że chcesz wypłacić większą kwotę?
Ja co prawda mam limit na jedną wypłatę 4000 zł z bankomatu w swoim banku (nie wiem czy w innych tak jest), ale mogę wypłacać wielokrotnie zależy jaki masz limit dzienny ustawiony i regularnie bez problemu wypłacałem 30-40k bez prowizji.
@assninja: nie ma opcji. nie wypłacisz 5k na raz nigdzie. Już dawno limitem było 3k, a teraz to już chyba jest 1-1,5k. 5-10-15k - w okienku w banku tylko i wyłącznie.
@kube: kartą niestety limit 1k w PKO, ale blik ratuje sytuacje (max 10k chyba można blikiem dziennie wypłacić, nie mogłem w żadnym z banków ustawić wyższego limitu)
@CarlChryniszzswics: @assninja W mBanku możesz wypłacić jednorazowo 8k na jedną operację. Zdarzało mi się ostatnio to wielokrotnie, bo wykańczałem dom. Tylko jest jedno ale: musi to być bankomat w placówce/kiosku mBanku takim jak stoją często w marketach (ty wyspy na środku). Wtedy jest tam normalny euronet, ale ma limit 8k na operację.
@assninja: Ostatnio wypłacałem 3k za jednym razem z bankomatu Planet Cash z konta w ING, przeszło za jedną wypłatą bez problemu i z Planet Cash mogę wypłacać bez prowizji. Nie wiem jaki jest górny limit wypłat, ale 3k przeszło.
Wiem, niesamowite wymagania :D
Co polecacie?
#banki
@PedzacaGuma: no nie lepiej, ja chcę tak po prostu iść i wziąć swoje pieniądze kiedy mi wygodnie
Wiadomo że nie wezmę więcej niż ma maszyna no ale 10k jak będę potrzebował to chciałbym wyjąć.
I za każdym razem złodzieje wzięli za to 5zł ლ(ಠ_ಠ ლ)
Ja co prawda mam limit na jedną wypłatę 4000 zł z bankomatu w swoim banku (nie wiem czy w innych tak jest), ale mogę wypłacać wielokrotnie zależy jaki masz limit dzienny ustawiony i regularnie bez problemu wypłacałem 30-40k bez prowizji.
Euronet chyba od każdego pobiera prowizję.
@assninja: nie ma opcji. nie wypłacisz 5k na raz nigdzie. Już dawno limitem było 3k, a teraz to już chyba jest 1-1,5k.
5-10-15k - w okienku w banku tylko i wyłącznie.
Komentarz usunięty przez autora
@CarlChryniszzswics: xD
Niedawno wypłacałem 8k z Planet Cash przy oddziale mBanku. W tych poza oddziałami był chyba limit 4k.
@assninja