Wpis z mikrobloga

Cześć. Mam problem z samochodem Opel Mokka, mianowicie wyskoczył mi błąd EGR. Mechanik usunął przez komputer. Po przejechaniu z 500km dalej wyskakuje ten błąd. Zawór chyba jest czysty, ale się nie otwiera. Ktoś podpowie co można zrobić? Wymienić zawór? #opel #opelmokka
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Anonka99: Najlepiej to go sprzedaj wpizdu i pozbądź się kłopotu. Nie śmieszkuję, też mam Opla tyle że nowego i nie wiem co mnie pokarało, żeby tę k---ę kupić. Nigdy więcej Opla.
  • Odpowiedz
@dzordzmen dpf będzie częściej się wypalał lub nawet nie będzie jeśli nie będzie do tego warunków.
W typowo miejskiej jeździe pojawi się po jakimś czasie problem wypalaniem ale jeśli będzie jazda mieszana to będzie raczej ok.

Trzeba rzucić okiem na całość i wtedy zdecydować.
  • Odpowiedz
@open_or_die
"dpf będzie częściej się wypalał lub nawet nie będzie"
Nie rozumiem?
To częściej czy nie będzie w ogóle?

Wg. Mnie to DPF będzie się dużo rzadziej wypalał, więc chyba dobrze?
  • Odpowiedz
@dzordzmen dpf musi mieć odpowiednie warunki do wypalenia. W jeździe miejskiej nie da się ich zapewnić więc będzie się zapychał. W mieszanej już znajdziesz kawałek drogi gdzie będziesz jechał ze stałą prędkością więc tam się wypali, za każdym razem będzie próbował. Kiedys czytałem wątek egru i dpfu w insigni z 2.0 cdti bo akurat miałem z tym padłem problem.

Ludziska twierdzą że po wywaleniu samego egru w trasie dpf wypalał się
  • Odpowiedz
@dzordzmen filtr możesz zapchać sądzą lub popiołem.
Popiół powstaje po wypaleniu sadzy. Gdy nie wypalisz sadzy to filtr zapcha się sądzą.

U mnie w f11 z 2.0d po przebiegu 220k mam 8% popiołu (według komputera), 50% zapełnienia filtra sądzą jestem w stanie uzyskać po miesiącu jazdy po mieście i w tym czasie kilka razy wypalanie będzie próbowało się uruchomić. A efekt jest taki ze filtr się nie wypala ale za to
  • Odpowiedz