Wpis z mikrobloga

Hej, jest jakiś sposób żeby dowiedzieć się czy dane miejsce postojowe na osiedlu jest wykupione przez kogoś, czy też „niczyje”? Mam jedno swoje prywatne, aczkolwiek problem pojawia się jak przyjeżdżają goście / znajomi i potrzebują gdzieś zaparkować. Planowałem poprostu zostawić samochód „na janusza” z kartką i numerem telefonu za szybą. Jak nikt przez kilka dni nie zadzwoni to mam odpowiedź. Naszła mnie w ogóle taka rozkmina, bo widuję często inne samochody na jednych i tych samych miejscach. Chciałem zapytać na grupie osiedlowej, ale nikt się oczywiście nie przyzna :) Każdy cwaniakuje :)

#pytanie #parking #polska #warszawa #osiedlowykonfident #prawo #nieruchomosci
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Blackol12: jeżeli miejsca są numerowane (a skoro były sprzedawane, to muszą być jakoś oznaczone), to sprawdź w księdze wieczystej. W dziale III powinieneś mieć wpisy w stylu

PRAWO DO WYŁĄCZNEGO KORZYSTANIA ORAZ POBIERANIA POŻYTKÓW Z MIEJSCA POSTOJOWEGO O NUMERZE X.

i wskazanie osoby uprawnionej.
  • Odpowiedz
@Blackol12: to w sumie skąd wiadomo, które kupiłeś? Jakoś muszą być oznaczone. Chyba że sprzedawane były same udziały w jakimś parkingu/hali garażowej i macie się sami dogadać, ale to byłby deweloper-mem.
  • Odpowiedz