Wpis z mikrobloga

#geforcenow
No nie wiem, na razie jest to niegrywalne dla mnie.
Testowałem już na PC i na android TV i jest lipa straszna, testuję na Indiana Jones na padzie.

Jakieś porady żeby to polepszyć?

Internet nie jest problem, światłowód po kablu do TV wpięty
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Poortland: Z tego twojego screena jedyne co nie pasuje to bardzo wysoki ping. 44 to bardzo dużo.

Wracając jeszcze do input laga. Jeśli używasz w STALKER frame generation to go wyłącz bo tylko ci go zwiększa. Reszta to wyciśnięcie z gry jak największej ilości fps (bo to obniża input laga).. tylko w STALKER nie będzie to łatwe bo ta gra nie działa za dobrze :D

Co do jakości to w
  • Odpowiedz
@Poortland: Zawsze to samo czyli ciśniesz żeby w grze był najmniejszy input lag czyli jak najwięcej FPSów + NVIDIA Reflex włączone, żadnych vsynców itd. W GFN jak najwyższe odświeżanie czyli 120/240Hz.
  • Odpowiedz
  • 0
Ja z kolei mam pong 7-11ms do Warszawy, ale co z tego jak w gratisie są regularne utraty pakietów i rozgrywka przez też jest szarpana. ISP twierdzi że to wina nvidii bo nie podłączyli się do największych centrów wymiany danych czy jakoś tak i co zrobisz jak nic nie zrobisz ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Próbuj przez express vpn. Kolejny raz powtarzam. Wcześniej miałem tak samo pikseloza maks transfer 20mb na 70 ustawione i utraty pakietów. Teraz wykorzystanie pakietu cały czas 70, ping 4 i obraz żyleta. Są kody do vpn dostępne, trzeba poszukać. U mnie to ewidentne ograniczenia isp
  • Odpowiedz