Wpis z mikrobloga

W celu ratowania tagu zapostuję swoje dzisiejsze przemyślenia i właściwie zestaw linków, które uważam za wartościowe.

Teorii jest wiele, ja osobiście pozostaję mocno sceptyczny, ponieważ naprawdę większość klipów w sieci pochodzi od ludzi, którzy chyba pierwszy raz spojrzeli w niebo. Przekopałem się dzisiaj naprawdę przez masę doniesień i filmików, aż czacha dymi, odseparowałem dziadostwo i wrzucam Wam to, co uważam za ciekawe.

Tutaj nagranie od zawodowego operatora dronów, który moim zdaniem wypowiada się dość rzeczowo i trafia w punkt. Polecam obejrzeć. Prawie wszystko co wrzucają ludzie do sieci posiada oświetlenie zgodne z przepisami FAA, lol. Tak wiem - mimikra obcych :D.

Tutaj analiza całego zjawiska bardziej od strony próby wytłumaczenia dlaczego to może być psyop i kto korzysta na efekcie jaki cała sprawa wywarła na społeczeństwie. Bez jakiegoś foliarstwa. W skrócie ludzie MAJĄ to widzieć, w jakimś celu.

Szczególnie wartościowy klip analizujący logicznie wszystko od początku do końca. Prawdziwy deep dive. Zamieszanie powstało na zasadzie efektu kuli śnieżnej i wymknęło się rządowi spod kontroli. Doszła psychologia, masowa histeria, błędy w rozumowaniu i interpretacji. Szczególnie podoba mi się wyjaśnienie pochodzenia nagrań o słabej jakości na zasadzie survivorship bias.

A to zasługuję dzisiaj na szczególną uwagę, bo pomimo tego, że w większości ludzie nagrywają po prostu komercyjne loty i cywilne drony, to tych świetlistych sfer znikających w formacji w wodzie nie mogę wytłumaczyć. Jest timestamp w linku.

Moim skromnym zdaniem? Odrzucam 90% obecnych obserwacji, bo to naprawdę w większości obiekty, których pochodzenie można wytłumaczyć. Zastanawiają mnie tylko trzy rzeczy - dlaczego rząd do niczego nie chce się przyznać poza niewiedzą i mimo tego zaleca spokój, dlaczego służby federalne i policja twierdzą, że drony nie dają się w żaden sposób złapać czy namierzyć (maskowanie cieplne itp), trzecie najważniejsze - dlaczego mamy taki wzrost niewytłumaczalnych obserwacji związany jedynie z obszarami nadmorskimi, gdzie rzeczywiście pojawiają się dziwne obiekty na niebie i wszystko zbiegło się z masową histerią na lądzie.

Więcej jutro, plus skorzystam z tagu #ufodrony od @katzenpfotchen, bo chciałbym dorzucić cegiełkę do inicjatywy czystego tagu.

Zapraszam do rozkminy i komentowania, jak obejrzycie klipy to zapraszam z powrotem, też postaram się odpisać w wolnej chwili.

#ufo
ModeracyjnySawantyzm - W celu ratowania tagu zapostuję swoje dzisiejsze przemyślenia ...

źródło: drony

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bartek-andrzejewski9994: A to prawda, zgadzam się. To znaczy z "ostatecznymi dowodami" to ja bym był ostrożny naprawdę mało co można zaliczyć do tej kategorii o ile w ogóle. Trzeba chyba kwestionować wszystko dopóki latający spodek nie wyląduje nam w ogródku. Co mnie interesuje w chwili obecnej to reakcje służb i strony rządowej, wypowiedzi polityków i konferencje. Po nich widać, że dzieje się coś poważnego.
  • Odpowiedz
@ModeracyjnySawantyzm dzięki za fajny post. Jestem sceptykiem, więc przepraszam, ale muszę napisać swoją teorię. Pierwszy raz teraz widziałem to nagranie z dronami wlatujacymi do wody i odrazu mam wrażenie, że to poprostu drony, które podlatują do tafli wody, wyłączają światło i lecą w inne miejsce. Efekt jest taki, że pewnie wszyscy myślą, że schowały się do wody. To samo można powiedzieć o stronach "wylatujących" z wody.
  • Odpowiedz
@TheForbiddenLast: Łezka się w oku kręci na wspomnienie jak w Dniu Niepodległości Will Smith sprzedał strzała obcemu, którego przed chwilą zestrzelił. WELCOME TO EARTH xD

@Van-der-Ledre No właśnie. Gdzieś krąży jeszcze wypowiedź, która padła live na jakiejś stacji z newsami, że kilkadziesiąt takich dronów śledziło przez jakiś czas okręt Coast Guard i nikt nie wiedział o co chodzi.
  • Odpowiedz
@ModeracyjnySawantyzm: W sumie to jest najbardziej p----------e, że same służby mundurowe i rządzący nie wiedzą co się o------a. Jeszcze jakieś mierczki dały mapkę z miejscami, gdzie występowały drony, to drastycznie wzrosło promieniowanie. Jestem totalnie zielony w tych tematach, staram się jakoś z wycofaniem do tego podchodzić, ale przez moją zieloną wiedzę w tych tematach i emocje już nie raz się złapałem na jakiegoś fejura xD

No ale dla mnie reszta
  • Odpowiedz
@ModeracyjnySawantyzm no z tą technologią Iranu to powiem tak: roczny produkt krajowy Iranu to 400 miliardów $, polski gdp to 800 mld $. Amerykański to 27000 mld $. Rozumiemy chyba różnice. Teraz pytanie - polska ma 2x więcej kasy i mamy co najwyżej wyrzutnie ręczne piorun - to nasz szczyt. Szczyt Iranu to drony na węgiel jakie pokazali w wojnie. USA mająca jakieś 80x tyle kasy co Iran nie ma technologii,
  • Odpowiedz
@ModeracyjnySawantyzm: Możliwe jest żeby to były, no wiesz, zwierzęta? Jak konie, bociany, rekiny, motyle? Czy serio skupiska energetyczne tylko i wyłącznie? Tylko zaś gdyby to była energia to by się świeciły na czerwono w termowizji.
Ale szanuję za napracowanko, leci plusik i czekam na więcej właśnie takiego konkretnego info co się dzieje
  • Odpowiedz
@PanShepard nie no wiesz może fejk, a może też np ile mamy takich stacji badających promieniowanie i dające dane do neta ? Z 10? Co za problem dla USA do nich się przejść osobiście i powiedzieć, że do odwołania nad USA ma wszystko się ładnie na zielono świecić bo jak nie to mają adresy ich rodzin czy coś tam :) dziś już nic nie wiadomo i to jest właśnie fajne bo
  • Odpowiedz