Wpis z mikrobloga

Na fb to chyba jakieś trollownie działają. Przykład grupa z szukaniem pracy zagranicą, nagle wszyscy komentujący zachęcają do wyjazdu do Niemiec, no tak wyjedźcie wszyscy, a w Polsce nie będzie komu pracować, bo pracujacych ubywa, dzietność szoruje po dnie, coraz więcej emerytów i grozi nam zalanie kolorowymi i utracimy za chwile swój naród, o który nasi przodkowie tak walczyli byśmy byli wolni i niepodlegli. Zamiast pompować polskie PKB, to takim czymś pompujecie PKB niemiec robiąc dla szwaba i tekstòw typu, że w Polsce chlew i sie nie opłaca, bo politycy kradno, nie kupuje, to my tworzymy "ten chlew" a nie politycy i jak coś nam sie nie podoba, to trzeba strajkować i naprawiać, a nie uciekać z kraju. Poza tym nie myśl, że jak w kraju jako robol zarabiasz 4 tys brutto zł to w Niemczech dostaniesz tyle samo. Dostaniesz 1,5 tys euro czyli 4 tys na nasze, ale to nie jest to samo, ani lepiej. W Niemczech masz inną walute, inne ceny. Euro ma silniejszą siłe nabywczą od PLN i to jest zupełnie inaczej i wcale nie lepiej, ale Polacy nie myśla i nie znają postaw ekonomii

#oswiadczenie #bekazpodludzi #zagranico #pracbaza #pieniadze
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

i jak coś nam sie nie podoba, to trzeba strajkować i naprawiać,

@JasnyBanan: i na c--j jak przygłupy znów nam sprowadzicie zaraze pisowską, sporo włożyłem w ten kraj i patrzyłem jak ostanie 8 lat było to trwonione a znaczenie kraju spadło do ruskiej Białorusi
  • Odpowiedz
@JasnyBanan: Wiesz niektórym nie chce się strajkować żeby później koniec końców ktoś nazywa ich robolami... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I o taką właśnie też wolność walczyli ich przodkowie. Polska to świetny kraj ale też dla ludzi majętnych, jednak ktoś pracujący w Lidlu w Niemczech, Holandii, Irlandii będzie się wciąż miał lepiej niż w Polsce. A świat nie stoi tylko IT, prawnikami, rekinami krypto czy lekarzami. I
  • Odpowiedz
@JasnyBanan: nie no faktycznie się nie opłaca. W Polsce 6k netto i utrzymanie po swojej stronie, a w Niemczech za tę samą pracę 10k netto i darmowa kawalerka na koszt pracodawcy. Nie opłaca się xD
Ceny części produktów takie same, ciut droższe, a inne ciut tańsze. Z grubsza: podobne.
  • Odpowiedz
  • 0
@Typowy_huop: Robol w Niemczech jak rypal na minimalnej w Polsce, to nie dostanie średniej w Niemczech tylko też minimalną xD która wynosi 1,5 tys ojro ( ͡° ͜ʖ ͡°) darmowe mieszkanie, to by fizyczne hanse chcieli, ale nie ma tak dobrze jak to sobie myślisz xD
  • Odpowiedz
@JasnyBanan: no dokładnie, w komunikacji zastępczej deutsche bahn we Frankfurcie. 20 euro brutto i darmowe zakwaterowanie w kawalerce 1 osoby.
Rozumiem, że próbowałeś być złośliwy. To, że nie widziałeś takich ofert to nie znaczy, że nie ma.
  • Odpowiedz
  • 0
@Typowy_huop: Bo ich nie ma ¯\(ツ)/¯ i rób na Polaka, lub załóż firme w Polsce i pompuj nasze PKB, a nie szwabskie, bo w ten sposób rozwija sie kraj, a nie ucieczką zagranice i narzekaniem jaka Polska g------a tymczasem pompujesz jako polak PKB szwaba, a nie Polski
  • Odpowiedz
  • 0
@Typowy_huop: 20 ojro brutto to chyba jakies 15 ojro do łapy. W Niemczech prawie podobnie jest, ale nie przeliczaj 1:1 cen w Niemczech do Polski xD w dodatku u szwabów musisz płacic podatek na kościól w kwocie 100 euro i to jest obowiązkowe niezależnie od Twojego wyznania, wiem bo wuj mieszka w Niemczech i musi płacić taki podatek. Był woźnym w szkole, bo teraz na emeryturze jest i też kokosów
  • Odpowiedz
@JasnyBanan: nocki płatne +25% więc było 25 euro.

Będziesz mi mówił co się opłaca a co nie, skoro to ja tam byłem xD nie no faktycznie, skoro jest podatek na kościół to nie warto xD

Drugim elonem muskiem nie zostaniesz z takimi zarobkami ( ͡°
  • Odpowiedz
@JasnyBanan: droczyles się, mówiłeś że to nieprawda i nie ma takich ofert. Dostałeś konkret, to na koniec zmieniłeś temat i zwyzywales.
To trochę jak w tym żarcie o grze w szachy z gołębiem.
  • Odpowiedz
@JasnyBanan:

XD no wrzucam mu ofertę, a ten w żywe oczy pisze, że nie ma takich xD
przeczytaj jeszcze raz ofertę, która tutaj wrzuciłem ze zrozumieniem. Darmowe mieszkanie, kawalerka. Byłem, mieszkałem..
  • Odpowiedz
  • 0
@Typowy_huop: Nie byłeś, nie mieszkałeś, bo coś takiego jak darmowe mieszkanie nie istnieje
( ͡° ͜ʖ ͡°) chyba, ze mówisz o mieszkaniach komunalnych, ale to u nas coś takiego jest i mieszka tam różny element, a Niemcy są ciut wyżej z cywilizacją i nie są tak hojni w socjalu
  • Odpowiedz
@JasnyBanan: hotel coś ala kawalerka z łazienką i aneksem kuchennym opłaca pracodawca na czas kontraktu. Zadzwoń i sam zapytaj. Nawet niemieckiego nie wymagają.
Wychodziło średnio 2600 euro netto miesięcznie.
A Ty żyj w przekonaniu, że każdy kto jedzie do Niemiec j---e za 1500 euro xD przecież tam to dzieci 17 letnie tyle mają i też chętnych brakuje. Po co miałbym jechać za tyle, skoro w Polsce zarobię podobnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Typowy_huop: Typie xD no to darmowy czy opłaca pracodawca, czyli hans u którego dymasz i pompujesz swoją krwawicą jego firme i szwabskie PKB? xD jak pracodawca coś opłaca pracownikowi w formie benefitu, to gdzieś obcina, bo pieniądze nie rosną na drzewie i nie żyjemy w komunie, że wszyscy mają mieć równo i wypracowane dobra są wspólne ( ͡° ͜ʖ ͡°) darmowy to jest socjal, ale też
  • Odpowiedz