Aktywne Wpisy
wazogrodowy +7
Mpja różowa chce nazwać naszego synka "Kornel" ja uważam że to imie jest gejowskie. Chciałbym, żeby miał na imie jakoś po ludzku... Tomek Paweł w ostateczności nawet Oskar. Jednak ona upiera się, że ma być "Kornel" i kropka. Ja nie chcę tak skrzywdzić naszego dziecka. W ogóle jak by to było wołać takiego dzieciaka... ej, "Kornel"? Jak jakiś kornik. Wstawiam ankietę, może zdanie użytkowników wykopu ją przekona
#zwiazki #dzieci
czy "Kornel" to dobre imie?
- dobre 26.9% (121)
- złe 73.1% (329)

julia-kuterska +48
Zrobiłam chuopską pizzę. Wołam @bluber bo mi coś tam radził ale chciałam dziś zrobić. Składniki w kom. 5 g drożdży swiezych na 500g mąki. Wyszły lepsze niż poprzednie, ale następnym razem zrobię taka co w lodówce będzie dojrzewać i wtedy finalnie zdecyduje czy warto czekać. Choć ta i tak dużo lepsza niż ta z 25g drożdży na 250 g mąki xD nie śmierdzi nic a nic. Duży plus że super wyszły

źródło: IMG_20250114_205542
Pobierz
#oswiadczenie #bekazpodludzi #zagranico #pracbaza #pieniadze
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@JasnyBanan: i na c--j jak przygłupy znów nam sprowadzicie zaraze pisowską, sporo włożyłem w ten kraj i patrzyłem jak ostanie 8 lat było to trwonione a znaczenie kraju spadło do ruskiej Białorusi
I o taką właśnie też wolność walczyli ich przodkowie. Polska to świetny kraj ale też dla ludzi majętnych, jednak ktoś pracujący w Lidlu w Niemczech, Holandii, Irlandii będzie się wciąż miał lepiej niż w Polsce. A świat nie stoi tylko IT, prawnikami, rekinami krypto czy lekarzami. I
Ceny części produktów takie same, ciut droższe, a inne ciut tańsze. Z grubsza: podobne.
Rozumiem, że próbowałeś być złośliwy. To, że nie widziałeś takich ofert to nie znaczy, że nie ma.
https://www.pracuj.pl/praca/kierowca-autobusu-kat-d-uslugi-zastepcze-kolei-niemieckiej-niemcy,oferta,10411119
Oferta już nieaktualna, ale jeszcze miesiąc temu widziałem taka samą na pracuj.
Będziesz mi mówił co się opłaca a co nie, skoro to ja tam byłem xD nie no faktycznie, skoro jest podatek na kościół to nie warto xD
To trochę jak w tym żarcie o grze w szachy z gołębiem.
XD no wrzucam mu ofertę, a ten w żywe oczy pisze, że nie ma takich xD
przeczytaj jeszcze raz ofertę, która tutaj wrzuciłem ze zrozumieniem. Darmowe mieszkanie, kawalerka. Byłem, mieszkałem..
( ͡° ͜ʖ ͡°) chyba, ze mówisz o mieszkaniach komunalnych, ale to u nas coś takiego jest i mieszka tam różny element, a Niemcy są ciut wyżej z cywilizacją i nie są tak hojni w socjalu
Wychodziło średnio 2600 euro netto miesięcznie.
A Ty żyj w przekonaniu, że każdy kto jedzie do Niemiec j---e za 1500 euro xD przecież tam to dzieci 17 letnie tyle mają i też chętnych brakuje. Po co miałbym jechać za tyle, skoro w Polsce zarobię podobnie.