Wpis z mikrobloga

@Metylo: aż sprawdziłem, pani weterynarz...czyli weterynarze też mają p------e marże? Może i im trzeba się przyjrzeć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
duży obrót i z małej marży robią się spoko kwoty

no deweloeprzy JUZ maja nominalnie mega zyski na 1 produkcie, w takim razie podpowiadam: nalezy wiecje budowac i sprzedawac, a nie kisic w bankach ziemi ;)

@deliver:
  • Odpowiedz
@del855 np kupowaliśmy takie g---o robociki robaki, taka bateryjka z wibracją z nokii 3310 na gumowych nóżkach. W hurtowni to było po 5zl a my to sprzedawaliśmy po 20 XD aż jestem ciekaw ile brał za to chińczyk w dropshippingu. Pewnie max 0,2$ za sztukę xD
  • Odpowiedz
dla porównania pracowałem w sklepie z zabawkami. Nie licząc Lego to marża średnio 90%~

zeby wyszla marza 90% to trzeba kupic za 1zl a sprzedac za 10zl, ale wierze ze to mozliwe. Jak i w zabce gdzie przebitka na zapalkach tez jest w podobnym stosunku, jednak ajecie zabek od tego cos sie dorobci nie moga, a deweleoprzy jak najbardziej ;)

@micke:
  • Odpowiedz
  • 0
@del855 spożywa na małej marży? Coś co się psuje już w transporcie nie może być sprzedawane z małą marżą. Na takich pomidorach marżą jest na poziomie 60% w markecie.
  • Odpowiedz
spożywa na małej marży? Coś co się psuje już w transporcie nie może być sprzedawane z małą marżą. Na takich pomidorach marżą jest na poziomie 60% w markecie.

jest drobna roznica, miedzy byciem producentem a sprzedawaniem towaru, ci pierwsi jesli nie sa obecnie producentami masla - prouszaja sie w marzach 1 cyfrowych i tak nie mam na mysli trzymania sie przy 9,99%, natomiast handel koncertowo wykorzystuje swoja pozycje wzgledem ich i konsumnetow
  • Odpowiedz
@del855: Marże są zależne od tego co sprzedajesz. Towar wiadomo, że nie ma takich samych marż jak usługi. Tylko jeśli ekonomiczna wiedza leży to takie imbecyle jakby mogły to by na wodę butelkowaną o smaku gówna (czyli kroplę beskidu) d------i 500% marży.
  • Odpowiedz