Wpis z mikrobloga

#uk

Jak się uczyliście do testu na obywatelstwo? Myślałem, że to łatwiejsze będzie a wielu odpowiedzi nie znał nawet mój znajomy, starszy anglik, bardzo oczytany człowiek.

Rozwiązywać tylko mock testy czy może też czytać dostępne podręczniki do nauki?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@motoinzyniere: Czyli nauczyłeś się robiąc same mock testy w jeden dzień? Nawet jak umiesz czytać po angielsku to możesz nie zdać, dałem koledze Anglikowi mock testa (Subject Matter Expert takze nie jest debilem) i nie zdał, miał chyba tylko 60% dobrze i powiedział, że trudne pytania.
  • Odpowiedz
@twelve12: Heyo, jak ja robilem swoj to po prostu zrobilem wszystkie testy z ksiazki i zapisywalem te pytania na ktore nie moglem odpowiedziec. Mialem wtedy bank pytan gdzie mi nie szlo. Dodatkowo, przy tych pytaniach ktorych nie bylem pewny stawialem znak zapytania. I tylko na tych pytaniach sie koncentrowalem jak czytalem glowna ksiazke.
Przed testem ogladalem tego goscia, co mi pomoglo: https://youtu.be/XXUBcTZWIzs?si=BC7LBsSYAmSbq9D2
Na pewno bedziwsz musial sie skoncentrowac na historii,
Spokoloko666 - @twelve12: Heyo, jak ja robilem swoj to po prostu zrobilem wszystkie t...
  • Odpowiedz
@twelve12: co znaczy w tym wypadku SME? robiłem je kiedyś, i musisz mieć wiedzę z Średniowiecza do w sumie teraz (bardziej to Pub Quiz wiedza niż taka akademicka), więc on jest SME w średniowieczu w wojnach czy np osobach?. W każdym razie, na pewno sporo Brytyjczyków urodzonych na wyspach nie będzie wiedzieć niektórych pytań, tak jak my mielibyśmy problem z podobnym testem o Polsce.
  • Odpowiedz
@twelve12: czytasz raz ksiazke i nawalasz testy online tak dlugo az robisz je na 100% (tam jest chyba 16 zestawow pytan)
Na egzaminie przynajmniej 90% pytan sie powtorzy z tych testow online (jak ogarnaisz angielski to czasem zapytaja o to samo w inny sposob)
  • Odpowiedz