Wpis z mikrobloga

#lego #mega #klocki
Złożyłem sobie dziś zestaw Xbox 360 od MEGA. Jednym z problemów podczas składania było dla mnie zbyt duże sprzężenie niektórych elementów. Wypustki płytek 1x1 mają taki kształt, że podczas próby złączenia ich z inną płytką 1x1 miałem problemy. Porównując do Lego, to wpinając element pod kątem, oba zaskrzypią, ale się złączą. Często zauważałem taki efekt, jak składałem zamek mini Hogwartu razem z siostrą. Ona ma dłuższe paznokcie i musiała tak sobie radzić. Jak ja teraz składałem zestaw MEGA to pozdzierałem sobie opuszki palców, bo musiałem używać więcej siły. Dużą siłę sprzężenia widać też na dużych płytkach. Jak jest dużo wypustek wpiętych, to płytka 20x10 jest trochę wygięta. Taki efekt pewnie też jest do zauważenia w Lego, chociaż nigdy się nie przyglądałem. Akurat Xbox ma duże panele.
Tak przy okazji, to na stacjach BP dostępne są zestawy promocyjne i wiata to oczywiście płytka 16x16 przykryta kaflami. Jest taki efekt, że jak się dociśnie spory element z jednej strony to podnosi się na przeciwległym rogu :)

Nawiązując do wpisu Quilliona o podróbce Titanica, to firmy inne niż Lego pewnie muszą jeszcze popracować nad sposobem produkcji klocków. Projekty za to są bardzo ładne, jeżeli są oryginalne. Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś zestawu Pantasy.
enio - #lego #mega #klocki
Złożyłem sobie dziś zestaw Xbox 360 od MEGA. Jednym z prob...

źródło: IMG_3798

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 1
@SSH: Jest kilka smaczków w tej budowli. Sama konsola jest bardzo dobrze odwzorowana w klockach. Dorzucone są świecące moduły, które podświetlają lampki na kontrolerze i samej konsoli. Dodana gra to HALO 3 i w środku siedzi sobie mini-Cortana, która również podświetla się na niebiesko. Podoba mi się to.
  • Odpowiedz