Wpis z mikrobloga

Z czym się zgadzam z kelthuzem
Okcydentalizm (zachód to jedyna normalna cywilizacja na tle barbarii reszty globu)
Konfederacja nie jest wolnościowa, zwłaszcza pod kątem soft power
Islam to rak tego świata i hamulec dla światowego rozwoju, a islam jest do zniszczenia
Polityka m.in ekologów to rak wszelki
Iran ajatollahów również jest rakiem raczanu

Z czym się nie zgadzam
Antylibertarianizm. Kelthuz obecnie z libka stał się etatystą soft, niby to argumentuje tym, że faktycznie gdyby nastał na zachodzie akap reszta dzikiego świata by to wykorzystała, ale jestem ciekaw czy gdyby dziki orient i afryka sobie upadły i rozwaliły ryjce (czego życzę) też orędowałby za utrzymanie polis i jego centralistycznych nowotworów.
Ekonomia. Osobiście jestem fanem dehierarhizacji i maksymalizacji bogacenia się na zdecentralizowanym rynku, gdzie równe sobie, ale autonomiczne względem siebie podmioty nie są odgórnie zależne od innego, scentralizowanego, który robi ludzi w uja np microsoft, który robi co chce z telemetrią, zbieraniem danych , nie słuchając konsumentów, bo jest monopolistyczną (linux user here)

#libertarianizm #akap #kelthuz
Jarkendarion - Z czym się zgadzam z kelthuzem
Okcydentalizm (zachód to jedyna normaln...

źródło: 2555

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@sorek: W przypadku tego aspektu nie rozumiem bezrefleksyjnego uwielbienia. Owszem, na tle Iranu, Iraku czy Jemenu widać różnicę z podejściem do wielu aspektów i w tym kraju są zachodnie wzorce, choć uważam, że nie w pełni, ale to państwo lubi tylko siebie i defekuje się na wszystkich innych, na zachodzie też. Więc wielbienie akurat państwa silnie enocentrycznego, gdzie wartość zależy nie od podzielania wartości (jak zachód) tylko biologicznego urodzenia jest
  • Odpowiedz
wielbienie akurat państwa silnie enocentrycznego, gdzie wartość zależy nie od podzielania wartości (jak zachód) tylko biologicznego urodzenia jest strzałem w stopę jak się nie ma jakichkolwiek korzeni.

@Jarkendarion: Kelthuz kiedyś nagrywał filmik z badaniem dna w którym wyszło mu powyżej 98% pochodzenia żydowskiego więc może ci to pomoże ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Jarkendarion: Okcydentalizm - jasne, ale to z czym mamy do czynienia teraz jest zupełnym jego zaprzeczeniem.
Konfa - jaka jest taka jest ale jest.
Islam?- wszystkie religie abrahamowe to rak. Chyba nie musze dodawać,że pochodzą z jednego źródła.
Ekologizm - to kał.
Iran - państwo jakich wiele na Bliskim Wschodzie.
  • Odpowiedz
@Jarkendarion: nie kumam jak w 2024 dalej można być akapkiem, gdzie oczywistym jest że te systemy doprowadziłyby do skumulowania jeszcze większej części bogactwa w rękach bogoli. Przeciez to jest system stworzony przez bogoli dla bogoli gdzie kapital rodzi kapitał i jeśli nie miałeś farta urodzić się z kapitałem to skończysz jako osoba dostarczająca odsetki dla kapitalu (należącego do bogoli). Jak ktoś w obecnej sytuacji dalej z tego nie wyrósł to
  • Odpowiedz
  • 0
@Jestem_robotem123: w sumie miło jest myśleć o życiu bez podatków, gdzie nic nie zakwestionuje twojej własności pokroju np podatkiem katastralnym ect. Ale uznałem że lepszy anarchoindywidualizm społeczny plus agoryzm czyli mamy zalety akapu bez jego patologii
  • Odpowiedz