Wpis z mikrobloga

nie wiem, chyba naiwny jestem, myślałem, że kogoś to uchroni od przeplacenia x5 ale z komentarzy wynika, że wszystko jest ok

@wykidajka: to w końcu podróbka czy za duża cena? Bo już nie rozumiem.

Jak ktoś głupi to kupi, niektórzy nie znają/boją się AliExpress. Ty od dzisiaj na allegro? Lata temu to tam nawet niektórzy wystawiali produkty, a jedyne co robili to przeklikiwali za ciebie zamówienie na Ali xD

Mogę
  • Odpowiedz
inaczej byś śpiewał jakbyś kupił na allegro, a potem zobaczył to samo na Ali.

@wykidajka: kto kupuje pierdoły na allegro, nie wrzucając przy okazji zdjęcia do wyszukiwarki Ali
  • Odpowiedz
a można handlować podróbkami? Jak myślicie?

@JuneJohn: OP nie dał informacji o podróbce. Nie muszę znać rynku części do motocykli, odniosłem się jedynie do sprzedawania drożej.

inaczej byś śpiewał jakbyś kupił na allegro, a potem zobaczył to samo na Ali.

Rozumiem, drożej kilka procent bo już wysyłka z Polski, koszty, zysk itd. Ale
  • Odpowiedz
dwie osoby

@wykidajka: ale mi ich nie szkoda, to jest podatek od głupoty. Równie dobrze mogliby wydać różnicę w kasynie, albo na zdrapki czy automaty

Sam dawniej sprowadzałem pierdoły z chin i sprzedawałem 10x drożej (coś za 5zł szło za 50zł) i nie było w tym nic złego

Na tym polega handel, kup tanio, sprzedaj drogo
  • Odpowiedz
@wykidajka: Skąd wiesz, że kupili za 999zł? Na allegro robi się tak, że wyrzuca się przedmiot za 45zł, kupuje go 100 osób. Później podnosi się cenę do 200zł a allegro jak gdyby nigdy nic wciąż pokazuje, że ten przedmiot kupiło 100 osób. Ludzie myślą: "Trochę drogie ale dużo osób za tyle kupiło, ma dobre oceny, nikt nie pisze, że przepłacił, więc kupuje"
  • Odpowiedz