Wpis z mikrobloga

@JuneJohn: oburzyłeś się o przebitkę cenową, nic nie wspomniałeś, że to podróbka (wtedy cena nie ma znaczenia i tak). Nie każdy, nawet na tagu #motocykle będzie kojarzył każdą firmę, a posta napisałeś w taki sposób, że odebrałem to jako jakąś tam markę z Ali.

Allegro ma podróbki w dupie od wielu lat. Zgłaszałem wiele razy, w różnych kategoriach - nic sobie z tym nie robią. Ważne, że będzie
  • Odpowiedz
@wykidajka: to że ktoś coś sprzedaje drożej niż kupił to nie jest naruszenie. Inna sprawa przepłacać za części bo to co się podziało z cenami części do jakiś absurd.
Miałem w planach odnowić sobie stary rower bo gnije w garażu w kanale. podobierałem części wyszło około 1.5k za tyle to ja bym kupił używany rower na lepszym osprzęcie i w lepszym stanie. do wymiany amortyzator z przodu, łańcuch, zębatki z
  • Odpowiedz
  • 1
@Karbon315 inaczej byś śpiewał jakbyś kupił na allegro, a potem zobaczył to samo na Ali.

Rozumiem, drożej kilka procent bo już wysyłka z Polski, koszty, zysk itd. Ale 5x drożej?
  • Odpowiedz
@wykidajka w Polsce nie ma ustawowego limitu marży, możesz sprzedawać i za 10x tyle co kupiłeś - kwestia tego abyś znalazł klienta na to ¯_(ツ)_/¯

Jest też druga opcja - gość nie ma towaru na stanie, a nie chciał zdejmować ogłoszenia, więc czasowo zwiększył cenę żeby nikt nie kupił
  • Odpowiedz
@wykidajka taka prawda, że komentarze mogą dotyczyć tego produktu ale od innego użytkownika. Więc finalnie możesz dostać co innego. Od czasu łączenia ofert i komentarzy Allegro stało się beznadziejne.

Edit:
Na 90% są to faktycznie podróbki, polecam poczytać na reddicie. Tam sporo jest tematów o tanich kierownicach tego producenta.
  • Odpowiedz