Aktywne Wpisy

hakeryk2 +131

DwaKolory +242
Jedną z absolutnie najgorszych rzeczy w tym kraju jest to, że dosłownie każdy aspekt życia opiera się na DOPŁATACH.
Dopłaty są dosłownie wszędzie. Począwszy od przepychania tych dopłat na zakup mieszkania, samochodów, poprzez dopłaty na zakup węgla czy prądu, kończąc na rzeczach typu dopłaty do taksówek dla emerytów w niektórych miastach. Nie wspomnę już o tym, że takie 800+, trzynastki i czternastki to też nic innego jak dopłata.
Młodzi krzyczą, że nie kupią mieszkania
Dopłaty są dosłownie wszędzie. Począwszy od przepychania tych dopłat na zakup mieszkania, samochodów, poprzez dopłaty na zakup węgla czy prądu, kończąc na rzeczach typu dopłaty do taksówek dla emerytów w niektórych miastach. Nie wspomnę już o tym, że takie 800+, trzynastki i czternastki to też nic innego jak dopłata.
Młodzi krzyczą, że nie kupią mieszkania
Jako iż Sebastian na ostatnim lajvie zachęcał do skorzystania z mentoringu 1v1, postanowiłem zdobyć trochę wartości (wartość ≠ wiedza/cena).
Skierowałem się więc do źródła, żeby podpytać o ewentualną usługę. Liczyłem na krótkie wprowadzenie, być może jakiś krótki plan/opis, tego czego będę mógł doświadczyć na naszych intratnych spotkaniach. Skromnie zaproponowałem, żebyśmy zrobili jedną godzinę "prowadzenia" dla testu. Jakież było moje zdziwienie gdy Sebastian zaproponował pakiet all inclusive na cały rok. Pomślałem, że taka okazja nie może mi przejśc koło nosa (bardzo marzy mi się Bugatti), więc się zgodziłem..... Resztę historii możecie zobaczyć poniżej ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Dla tych którzy cenią swój czas ponad wszystko, zostawiam #tldr
1. Sebastian ceni się bardziej niż Jarmarki Bożonarodzeniowe, standardowy pakiet kosztuje 25 000 Cebulionów
2. Sebastian jest milionerem jednak jego roczny przychód nie przekracza 200 000 PLN, więc jest zwolniony z VAT
3. Sebastian ma wielu podpopiecznych, którzy aktywnie prowadzą biznesy pod jego skrzydałmi
4. Sebastian nie potrzebuje umów, w jego biznesie wszystko odbywa się na tak zwaną "gębę"
5. Jest on dumnym posiadaczem firmy zarejestrowanej w Australii
6. Ma wspólnika (prawdopodobnie jest to jego brat bliźniak, chodzą pogłoski, że wymieniają się w trakcie streamów)
7. Sebastian ma również firmę w Singapurze
8. Jako doradca finansowy, nie posiada Certyfikatu oraz zgody KNF na prowadzenie takiej działalności.
9. Sebastian nie lubi również kebabów
Przemyślcie to sobie bambusy.
#sebcel #frajerzyzmlm #mlm #rozwojosobisty #piramidafinansowa #wartosc
źródło: 44
Pobierzźródło: 1
Pobierzźródło: 2
Pobierzźródło: 3
Pobierzźródło: 4
Pobierzźródło: 5
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Rozwala mnie ten pasywno-agresywny ton Seby, kiedy z tobą rozmawia. Tak jakby ci robił łaskę, że oferuje ci swoje usługi. Z takim podejściem do potencjalnego klienta to biznes nie będzie zbyt dobrze szedł xD Szanuję za wierność zasadzie contrawise, gość robi wszystko
Śmiejemy się z niego bo to w sumie nieszkodliwy idiota, ale prawda jest taka, że jakby tylko mógł to doił by bez litości kogo tylko się da. K---a jak ja gardzę takimi ludźmi to nie ma
- Sebastian nie ma żadnej firmy nigdzie i nigdy w życiu nie wystawił zagranicznej faktury (nie zna nawet mechanizmu reverse charge),
- nie potrafi sprzedawać (nie domknął deala),
- ma zerową wiedzę o rynku, na którym chce szkolić,
- ma zerową wiedzę o prowadzeniu klienta,
- mitomani i zmyśla na potęgę (klienci, firmy, prawnik, który nie rekomenduje mu
I ta informacja "wyswietlono przed chwila" xD