Aktywne Wpisy

wykop +162
Drodzy Wykopowicze! 🌷🐣
Z okazji Świąt Wielkanocnych życzymy Wam przede wszystkim spokoju i radości – tej prawdziwej, płynącej z bycia razem, śmiechu przy wspólnym stole i chwil, które zostają z nami na długo. Niech ten czas pozwoli Wam złapać oddech, nabrać dobrej energii i spojrzeć na wszystko z nową perspektywą.
Dziękujemy, że jesteście częścią tej wyjątkowej Społeczności i tworzycie miejsce pełne energii, pomysłów i wspólnego działania.
Wesołych
Z okazji Świąt Wielkanocnych życzymy Wam przede wszystkim spokoju i radości – tej prawdziwej, płynącej z bycia razem, śmiechu przy wspólnym stole i chwil, które zostają z nami na długo. Niech ten czas pozwoli Wam złapać oddech, nabrać dobrej energii i spojrzeć na wszystko z nową perspektywą.
Dziękujemy, że jesteście częścią tej wyjątkowej Społeczności i tworzycie miejsce pełne energii, pomysłów i wspólnego działania.
Wesołych

źródło: Wielkanoc
Pobierz
jaxonxst +171
Zajebiste przeżycie na całe życie, bo pierwszy raz byłem w TV, ale niestety żółci mistrzami nie zostali. Przynajmniej atmosfera była super 😁
#awanturaokase
#awanturaokase

źródło: temp_file7626979497140518677
Pobierz
Jako, że leczę się od hazardu to trafiłem kiedyś na taką grupę terapeutyczną, podstawową, gdzie przychodzili ludzie na początku swojej drogi w walce z uzależnieniem. Co jakiś czas dołączały nowe osoby i pewnego razu przyszła taka młoda atrakcyjna kobieta, była w podobnym wieku co ja (około 27lat).
Miała problem z alkoholem, myśli rezygnacyjne i wszyscy się od niej odwrócili. Nawet nie wiecie jakie poruszenie w grupie wywołała jej historia. Jako, że większość osób tam to faceci to od razu znalazł się wianuszek osób, które zaczęły ją pocieszać, dawać swoje namiary itp. Jakoś nawet terapeuci, którzy prowadzili te grupy byli dla niej wyrozumiali. Również inne kobiety, które były na tej grupie od razu zaczęły podnosić ją na duchu.
Po niej wypowiadałem się ja, który jako jeden z nielicznych nie przejął się jej historią, ot taka jedna z wielu osób z takim problemem. Chodziło o to, że ja również w tamtym okresie byłem krótko po złamaniu abstynencji, byłem w dołku życiowym, bez pracy, bez wsparcia rodziny i z myślami samobójczymi. Co usłyszałem od grupy i terapeutów? Że jestem facetem, zdrowym silnym i jak to nie mogę znaleźć pracy? Że powinienem nie użalać się nad sobą tylko działać i nie zamykać się na ludzi. Że to mój własny wybór, iż zagrałem i ciągle powielam stare błędy. Po grupie podszedł do mnie jeden facet i powiedział, że mnie rozumie, dał swój numer i mogłem do niego dzwonić kiedy chciałem.
Tamtego dnia zrozumiałem, że tak niestety natura stworzyła kobietę, że w razie problemów psychicznych, trudnej sytuacji od razu będzie otaczana przez społeczeństwo opieką, To swoisty rodzaj perswazji wykorzystany przez naturę by uchronić kobiety, ponieważ kobieta nigdy nie zniesie takiego ciężaru psychicznego z którym muszą radzić sobie mężczyźni. Chodzi o to, że kobiety po prostu bez tego mechanizmu nie wytrzymywały by takiego życia i popełniały magika. Facet jest do tego przez naturę zahartowany i życie w takim stanie, choć ciężkie, jest naszym po części przeznaczeniem. Dlatego też niestety więcej samobójstw to mężczyźni, więcej osób uzależnionych to mężczyźni, więcej chorych psychicznie to również mężczyźni ehhhh
Brutalne aczkolwiek ehhhh natura i nikogo to nie obchodzi, tak po prostu jest ehhh
#przegryw #blackpill
źródło: 20240320171428-9dc81255-xl (1)
PobierzPonieważ nie żyjemy 100 tys lat temu tylko tu i teraz, i tutaj każde życie jest wartościowe, żyjesz pracujesz
@ZamaskowanyTajemniczySzachista: terapie powinny być oddzielne dla mężczyzn i oddzielne dla kobiet
Komentarz usunięty przez autora Wpisu