Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do 30 Latków plus. Co robiliście do tej pory że nie macie nawet mikro kawalerki?

Zakładając że pracujesz od 20 roku życia i zarabiasz 6k spokojnie możesz odłożyć 3k będąc sam. Przez 10 lat daje to lekko ponad 300.

Da się? Da się. Prosta matematyka. Ale tak wolę mieć iPhona i jadąc bakłażany niż oszczedzic. Pokolenie Z. Łatwiej mówić że ciężko że się nie da ale wycieczka co roku musi być all inkuziw auto też za 80 koła żeby somsiad widział. A co zastaw się a postaw się

#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blackghost: zobacz ile tego hajsu inflacja zezarla. Kto zarabiał 6k przed 2020? Nawet dzisiaj to jest średnia krajowa, którą jak statystyki pokazują mało kto zarabia. Z tych 10 lat przez 5 zarabiałeś z 4k i odkładałeś 2 jeżeli weźmiemy Twoje ratio. Dzisiaj możesz czuć się oszukany.

Piszę Ci to z perspektywy grindera, syna pracoholika, który wyjechał po studiach do Niemiec farmić kasę, a jedyne co ufarmiłem w kilka lat to
  • Odpowiedz
Co robiliście do tej pory że nie macie nawet mikro kawalerki?

@blackghost: myślisz, że życie jest tak wspaniałe, by przez 10 lat odkładać po 3k miesięcznie, dziadować za 3k, chodzić przez 10 lat w jednych portkach, butach, a do dentysty chodzić do żuli na lokalną melinę by wyrwali kombinerkami?
Ogarnij się
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator: co ty p%@lisz o zwyklakach jakiś. Lata temu zarabiałem więcej niż Ty i ten Twój stary razem wzięci, a nie mam się za nikogo nadzwyczajnego. Różnie życie się toczy, ja miałem takie wydatki, że dzisiaj nie mam mieszkania. Zwyklak? Zarabiałeś w 2012 po 70k miesięcznie, więc się goń ze "zwyklakami", którzy sobie nie mogą dociągnąć do Twojego "poziomu".
Ludzie mają różne problemy, życie nie jest jednostajnie takie same, by
  • Odpowiedz
Mając 20 lat (2008r) zarabiałem na stacji paliw na umowie o pracę 1300zł a biorąc nocki 1450zł ( ͡ ͜ʖ ͡) 6k to nawet nasza 3 osobowa zmiana nie zarobila
  • Odpowiedz
@blackghost wyobrażam sobie 30latka który od 17 roku życia nic nie robi tylko pracuje. W wieku 30 lat ma kawalerkę i ZERO jakichkolwiek przeżyć i wspomnień :) to jest dopiero pomysł na życie ! Jak sytuacja u Ciebie ? Kiedy matura ? Ile masz kieszonkowego ?
  • Odpowiedz