Mam pytanie do 30 Latków plus. Co robiliście do tej pory że nie macie nawet mikro kawalerki?
Zakładając że pracujesz od 20 roku życia i zarabiasz 6k spokojnie możesz odłożyć 3k będąc sam. Przez 10 lat daje to lekko ponad 300.
Da się? Da się. Prosta matematyka. Ale tak wolę mieć iPhona i jadąc bakłażany niż oszczedzic. Pokolenie Z. Łatwiej mówić że ciężko że się nie da ale wycieczka co roku musi być all inkuziw auto też za 80 koła żeby somsiad widział. A co zastaw się a postaw się
@blackghost: zobacz ile tego hajsu inflacja zezarla. Kto zarabiał 6k przed 2020? Nawet dzisiaj to jest średnia krajowa, którą jak statystyki pokazują mało kto zarabia. Z tych 10 lat przez 5 zarabiałeś z 4k i odkładałeś 2 jeżeli weźmiemy Twoje ratio. Dzisiaj możesz czuć się oszukany.
Piszę Ci to z perspektywy grindera, syna pracoholika, który wyjechał po studiach do Niemiec farmić kasę, a jedyne co ufarmiłem w kilka lat to
Co robiliście do tej pory że nie macie nawet mikro kawalerki?
@blackghost: myślisz, że życie jest tak wspaniałe, by przez 10 lat odkładać po 3k miesięcznie, dziadować za 3k, chodzić przez 10 lat w jednych portkach, butach, a do dentysty chodzić do żuli na lokalną melinę by wyrwali kombinerkami? Ogarnij się
@Suheil-al-Hassan: ale przestań pi3rdolic i wszystko sprowadzać do absurdu.
Czego nie zrozumiałeś? Nie jest problemem wycieczka tylko całokształt. Zwyklak chce żyć na poziomie na jaki go nie stać. Żyje ponad stan. To jest problem, a nie wycieczka
@pysznewpierdalator: co ty p%@lisz o zwyklakach jakiś. Lata temu zarabiałem więcej niż Ty i ten Twój stary razem wzięci, a nie mam się za nikogo nadzwyczajnego. Różnie życie się toczy, ja miałem takie wydatki, że dzisiaj nie mam mieszkania. Zwyklak? Zarabiałeś w 2012 po 70k miesięcznie, więc się goń ze "zwyklakami", którzy sobie nie mogą dociągnąć do Twojego "poziomu". Ludzie mają różne problemy, życie nie jest jednostajnie takie same, by
Mając 20 lat (2008r) zarabiałem na stacji paliw na umowie o pracę 1300zł a biorąc nocki 1450zł (⌐͡■͜ʖ͡■) 6k to nawet nasza 3 osobowa zmiana nie zarobila
@blackghost wyobrażam sobie 30latka który od 17 roku życia nic nie robi tylko pracuje. W wieku 30 lat ma kawalerkę i ZERO jakichkolwiek przeżyć i wspomnień :) to jest dopiero pomysł na życie ! Jak sytuacja u Ciebie ? Kiedy matura ? Ile masz kieszonkowego ?
Zakładając że pracujesz od 20 roku życia i zarabiasz 6k spokojnie możesz odłożyć 3k będąc sam. Przez 10 lat daje to lekko ponad 300.
Da się? Da się. Prosta matematyka. Ale tak wolę mieć iPhona i jadąc bakłażany niż oszczedzic. Pokolenie Z. Łatwiej mówić że ciężko że się nie da ale wycieczka co roku musi być all inkuziw auto też za 80 koła żeby somsiad widział. A co zastaw się a postaw się
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie
Piszę Ci to z perspektywy grindera, syna pracoholika, który wyjechał po studiach do Niemiec farmić kasę, a jedyne co ufarmiłem w kilka lat to
@blackghost: myślisz, że życie jest tak wspaniałe, by przez 10 lat odkładać po 3k miesięcznie, dziadować za 3k, chodzić przez 10 lat w jednych portkach, butach, a do dentysty chodzić do żuli na lokalną melinę by wyrwali kombinerkami?
Ogarnij się
Komentarz usunięty przez autora
Czego nie zrozumiałeś? Nie jest problemem wycieczka tylko całokształt. Zwyklak chce żyć na poziomie na jaki go nie stać. Żyje ponad stan. To jest problem, a nie wycieczka
Ludzie mają różne problemy, życie nie jest jednostajnie takie same, by
@blackghost: Mikro kawalerka nie jest do mieszkania
@blackghost: Poproszę przekrój dwudziestolatków i statystykę ile z nich otrzymuje 6000zł do łapy. 0.2-0.5% ?