Aktywne Wpisy

Minieri +329
Siemka mireczki, sprawa jest. Dzieciaki z Juventus Academy z Piekar Śląskich rocznik 2015 (U-10) marzą o tym żeby jechać na MŚ akademii Juventusu do Turynu i potrzebują w spełnieniu tego marzenia naszej pomocy. Ja wsparłem tę inicjatywę niewielką kwotą i bardzo was proszę o to samo, lub w miarę możliwości o więcej :) Szczególna prośba oczywiście do kolegów Juventinich #juventus :)
Nie jest to żadna zbiórka charytatywna i oczywiście że znajdziecie
Nie jest to żadna zbiórka charytatywna i oczywiście że znajdziecie

źródło: 99a8366499f39e735e696071de3f9df9
Pobierz
micq +50
#biedronka #polska #rolnictwo #patriotyzmgospodarczy
ostatnio kupiłem w biedronce ogórki, a jako, że lubię czytać, kto dla kogo produkuje i skąd coś pochodzi, to nie ukrywam, że zdziwiłem się, że ogórasy są wyprodukowane w…Indiach XD
jeszcze jakby to były jakbyś "orientalne" czy coś, ale nie, to są ogórki prosto z "naszej" spiżarni, jakby kurde ogórków w Polsce brakowało, żeby je z Indii ściągać XDDDDDD
Także tak, ciekawie to
ostatnio kupiłem w biedronce ogórki, a jako, że lubię czytać, kto dla kogo produkuje i skąd coś pochodzi, to nie ukrywam, że zdziwiłem się, że ogórasy są wyprodukowane w…Indiach XD
jeszcze jakby to były jakbyś "orientalne" czy coś, ale nie, to są ogórki prosto z "naszej" spiżarni, jakby kurde ogórków w Polsce brakowało, żeby je z Indii ściągać XDDDDDD
Także tak, ciekawie to

źródło: photo_2025-02-07_18-12-35
Pobierz
- To nie technologia Iranu, Syrii czy Korei Północnej. Kraje te nie są wystarczająco zaawansowane technologicznie i są zbyt biedne, by bezczelnie naruszać przestrzeń powietrzną USA w taki sposób.
- To nie jest rosyjska technologia. Chociaż kraj ten dysponuje środkami technologicznymi i finansowymi, jest mocno zaangażowany w wojnę z Ukrainą. Gdyby posiadali technologię umożliwiającą swobodne latanie nad terytorium wroga, najpierw użyliby jej nad Ukrainą. Tak się jednak nie stało.
- To może to być chińska technologia, ale jest to mało prawdopodobne. Chiny mają możliwości technologiczne i finansowe do przeprowadzenia takiej operacji, ale ryzykowałyby wywołanie otwartej wojny, na co Chiny prawdopodobnie nie są gotowe. Chiński balon szpiegowski/meteorologiczny wykryty w 2023 roku został natychmiast zestrzelony 4 lutego 2024 roku. Tymczasem w przypadku tych „dronów” nie podjęto żadnych działań ofensywnych.
- To może to być technologia amerykańska, ale jest to również mało prawdopodobne. Nie wiemy, jak zaawansowane są amerykańskie programy wojskowe, ale żaden tajny projekt wojskowy nie byłby testowany nad gęsto zaludnionym obszarem przez cały MIESIĄC, ponieważ przyciągnęłoby to uwagę opinii publicznej - dokładnie to, czego tajne programy starają się unikać. Nawet gdyby była to próba przetestowania słabych punktów własnej obrony przez wojsko amerykańskie, zostałaby już zatrzymana z powodu nadmiernego zainteresowania opinii publicznej.
Pozostają dwa wyjaśnienia:
- Są to obiekty należące do obcej cywilizacji. Rząd USA nawiązał wcześniej kontakt i zna ich intencje, ale ich nie kontroluje. Dlatego przedstawiciele rządu twierdzą, że obiekty te nie stanowią zagrożenia.
- Są to obiekty należące do obcej cywilizacji. Rząd USA nie nawiązał kontaktu i nie ma nad nimi kontroli. Dlatego nie może udzielić żadnych informacji.
Osobiście uważam, że przedstawiciele USA i innych krajów rozwiniętych mieli wcześniej wiarygodne informacje o istnieniu obcej cywilizacji. Jednak ze względu na tajność tych programów i celowe rozpowszechnianie przez CIA terminu „teoria spiskowa”, obecnie trudno jest im wystąpić i przedstawić opinii publicznej wiarygodne informacje. Doprowadziłoby to do całkowitego upadku ich wiarygodności w oczach opinii publicznej.
Obecnie trwa zapewne wojskowa operacja zasłony dymnej. Aktywność UAP ma miejsce nad wrażliwymi miejscami, więc wojsko stara się kontrolować narrację i zapobiec panice w opinii publicznej. W tym celu zalewają niebo własnymi dronami, celowo tworząc zasłonę fałszywych alarmów. Nasycając przestrzeń powietrzną, zaciemniają to, co naprawdę się dzieje, dezorientują cywilnych obserwatorów, frustrują ludzi, którzy śledzą raporty i filmy. Media społecznościowe są zalewane filmami przedstawiającymi ludzką technologię, które są błędnie identyfikowane jako UAP, odwracając uwagę, podczas gdy wojsko prowadzi własne dochodzenie w sprawie prawdziwych zjawisk. Unika się paniki, a wojsko zachowuje kontrolę nad sytuacją, podczas gdy opinia publiczna ściga drony-widma lub dochodzi do wniosku, że cała sprawa jest nonsensem.
----------------------------------------
Obecność UAP tylko w nocy jest prawdopodobnie jedynym sposobem na stopniową aklimatyzację ludzi do ich obecności ogółem. Gdyby UAP były wyraźnie widoczne w biały dzień, całe społeczeństwo natychmiast znalazłoby się w sytuacji alarmowej. Obecnie nadal istnieje wielu sceptyków, którzy traktują ten temat z przymrużeniem oka, zakładając, że musi to być ludzka technologia lub że ci, którzy zgłaszają takie obserwacje, są „wariatami”. Nie byłoby na to miejsca, gdyby zdjęcia były wyraźne i nie pozostawiały wątpliwości.
Jeśli ich obecność będzie kontynuowana, patrząc od boku wygląda to na kolejny etap zainicjowania kontaktu:
0. Niech cywilizacja dojrzeje do odpowiedniego poziomu rozwoju, pozwalającego jej zrozumieć podstawowe koncepcje funkcjonowania otaczającego ją świata. (Ten punkt jest niepewny, ponieważ trudno jest ustalić datę pierwszego spotkania z UFO. Niektórzy uważają, że miało to miejsce w czasach starożytnych, inni sądzą, że około 1800 roku).
1. Zademonstruj swoją obecność przez długi czas. Pozwolić ludziom przyzwyczaić się do idei istnienia obcej cywilizacji bez wywoływania masowej paniki.
2. Nawiązać kontakt z najwyższymi przedstawicielami rządu (???). Ten punkt jest niepewny i niekonieczny. Biorąc pod uwagę, że w systemie demokratycznym rządzący ciągle się zmieniają sensowne byłoby skontaktowanie się z osobami, których stanowiska nie podlegają rotacji, ale które nadal zajmują wysokie stanowiska w strukturach władzy - wojsko / służby specjalne
3. Poczekaj, aż tajemnica wcześniejszych kontaktów nie będzie mogła być dłużej utrzymywana i osiągnie masę krytyczną / Pozwól na ujawnienie swojej obecności. Dyskusje na temat istnienia obcej cywilizacji stają się oficjalne.
4. Przedstaw swoją obecność w bardziej zdecydowany sposób, ale nadal podejmuj wszelkie możliwe środki, aby zapobiec masowej panice (na przykład obecność statków kosmicznych tylko w nocy, jak wspomniałem powyżej).
5. Nawiązać oficjalny kontakt.
Jeśli chodzi o intencje UAP, należy wziąć pod uwagę regiony, w których je zaobserwowano. Słyszałem o doniesieniach z Wielkiej Brytanii i Kanady, a także pewne pogłoski o obserwacjach w innych krajach, choć nie zweryfikowałem tych informacji, więc skupmy się na tym, co wiemy: Wygląda na to, że pojawiają się głównie w stanie New Jersey i wokół baz wojskowych z głowicami nuklearnymi w tym obszarze. Jeśli ich obecność się utrzyma, to tak jak pisałem wyżej sądzę, że przygotowują się do nawiązania oficjalnego kontaktu. Wydaje się logiczne, że przed nawiązaniem oficjalnego kontaktu chcieliby zabezpieczyć obszar, w którym taki kontakt mógłby nastąpić. Z tego powodu mogą przygotowywać się do dezaktywacji pobliskiej broni nuklearnej, która w stanie paniki mogłaby zostać potencjalnie użyta. Chociaż użycie broni nuklearnej w takiej sytuacji jest bardzo mało prawdopodobne, nawet nasze ludzkie służby wywiadowcze sprawdzają obszar i uwzględniają najmniej prawdopodobne scenariusze. B--ń nuklearna znajdująca się w bardziej oddalonych bazach może nie stanowić dla nich zagrożenia, ponieważ zanim taka b--ń dotarłaby do wyznaczonej lokalizacji, zajęłoby to trochę czasu - czasu, którego UAP, biorąc pod uwagę ich możliwości, prawdopodobnie wystarczyłoby na ewakuację.
Dla sceptyków: Argument o światłach zgodnych z regulacjami FAA, jest łatwy do obalenia:
1. Jeśli byłbyś obcą cywilizacją na planecie i nie chciałbyś nawiązywać jeszcze kontaktu, co powstrzymywałoby cię przed używaniem kamuflażu imitującego statki powietrzne tej cywilizacji?
2. Niebo jest obecnie pełne samolotów wojskowych. Celowo lub nie celowo tworzy to duży szum informacyjny. Cześć obserwacji może dotyczyć, obserwacji ludzkiej technologii
3. Niektóre z obserwowanych obiektów nie mają takich świateł, a mimo to ich zachowanie na niebie jest mocno nietypowe
Próbowałem przebić się z postem na reddicie ale nie śledzę go na tyle regularnie aby wiedzieć, gdzie warto postować. Typowe miejsca jak r /UAP i r /UFO od razu blokują
#ufo #uap #newjersey
@Dakkar: Z tego co mówią w amerykańskich newsach, to podjęto próby. Próbowano użyć systemów do "uziemiania" dronów (niestety nie wiadomo w której technologii) - nieskutecznie.
Żeby bylo jasne, na Ukrainie starcie odbywa się na bazie technologii z XXw. Jak wygląda b--ń XXIw.? Osobiście wolę nigdy się nie dowiedzieć...
@Dakkar: odnośnie tego fragmentu:
- mogą mieć w dupie czy widać te roje dronów czy nie, świecić się muszą aby nie było zagrożenia dla cywilnych statków
- mogą chcieć aby to było dyskutowane bo to
1. Zbudowanie pojazdu wysoko manewrowanego, poruszającego się w powietrzu - możliwe lub częściowo możliwe. Drony są bardzo zwrotne. Czy drony o wielkości SUVa byłyby tak samo zwrotne, trudno mi powiedzieć ale przyjmijmy że tak. Problem są obserwacje, gdzie obiekty te wchodzą w prędkość hipersoniczną. Dla drona, opierającego swoją budowę na wirnikach, niemożliwe jest poruszanie
@Dakkar: gorzej jakby dochodząc do takiego wniosku przedstawiciele obcych cywilizacji przyjęli że prawdziwymi osobami władzy na planecie są dyktatorzy sprawujący
To że coś jest 'mało prawdopodobne' nie uprawdopodobnia istnienia bajek które snujesz lol.
Przez lata nie było takiego ufo, dziwnym trafem dopiero w momencie kiedy wiemy że państwa eksperymentują z rojami dronów i widzimy roje dronów to ty twierdzisz że to kosmici xDDD.
- mogą mieć w dupie czy widać te roje dronów czy nie, świecić się muszą aby nie było zagrożenia dla cywilnych statków
- mogą chcieć aby to było dyskutowane bo to element wojny informacyjnej podczas wyścigu zbrojeń (usa coś mają, wszyscy przeciwnicy wiedzą, ale oni sami palą frana co to jest)
- w pobliżu ich aktywności są
Obal w takim razie tą teorie logicznie spójnym