Wpis z mikrobloga

Śmieszą mnie te wszystkie krytyczne głosy, że Trzaskowski jest niby "warszawski", że niby to kandydat "elit", że nie jest blisko "normalnych ludzi" itd.

Przecież prezydent w RP to funkcja przede wszystkim reprezentatywna, dlatego też Trzaskowski - chcąc nie chcąc - nadaje się idealnie. Przystojny, dobrze wyglądający, znający wiele języków i dobrze (kulturalnie) się wypowiadający.

Taka "elitarna" prezencja trafia do mnie bardziej niż niby "swojski" Nawrocki, który biega pod stadionem i przenosi pralki dla powodzian... jakby to miało mieć znaczenie jako prezydent.
#wybory #polityka #wyboryprezydenckie
mariusz-madejczyk - Śmieszą mnie te wszystkie krytyczne głosy, że Trzaskowski jest ni...

źródło: trzas

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mariusz-madejczyk: zwykli ludzie chcą takiego prezydenta. Ponoć nawet w sondażach PiS Trzaskowski miał opinię „prezydenckiego”. Po prostu banieczki twitterowe itd. zakrzywiają rzeczywistośc
  • Odpowiedz
co z tego ze zna jezyki skoro gada same banaly i kocopoly. Trzeba miec jeszcze cos do powiedzenia.

@bartd: za to jak powszechnie wiadomo, pan Nawrocki, to wybitny erudyta i bardzo szeroko wypowiada się na temat swoich poglądów, które są oczywiście obywatelskie i jak dotąd niesprecyzowane.
  • Odpowiedz
@smutny_przerebel: ty byla ogolna uwaga, po co te zlosliwosci. W debacie Czaskoski bedzie mial ciezko. Nawrocki, Memcen, Holownia i Jakubiak beda go zlomowac. W poprzednich wyborach nie stanal do debaty z Dudu w Konskich.
  • Odpowiedz
@mariusz-madejczyk Przecież jak był przaśny Komorowski to były zarzuty, że przez to nie nadaje się na prezydenta, że Duda będzie idealny do tego bo młody, doktor prawa z Krakowa, ma ładną rodzinę i bez kartki czyta. To teraz jak kandydatem PO jest w miarę młody, przystojny i obyty mężczyzna to jednak prezydentem powinien być człowiek z ludu?
  • Odpowiedz