Aktywne Wpisy

Afrobiker +645

źródło: temp_file6417210718952806580
Pobierz
enten +144
Mireczki, a pamiętacie te czasy gdy pizza była TANIM i szybkim jedzeniem na mieście?
#jedzenie71 #jedzenie #pizza #gotujzwykopem #gimbynieznajo
#jedzenie71 #jedzenie #pizza #gotujzwykopem #gimbynieznajo

źródło: jpg21-906x1024
Pobierz
@Chrysopoeia: U mnie babcia bardzo nie pochwala, że nie mamy ślubu, ani nie ochrzciliśmy dziecka. Boi się, że niego wyrośnie żydek. Ale mamy
@Chrysopoeia: Mówisz elo i wychodzisz,żadnego kontaktu, po kilku miesiącach wymiękną i będą się próbowali się skontaktować, ty w------e do momentu aż nie przyjdą do ciebie i nie przeproszą za bycie idiotami. Może coś do zakutych łbów dotrze poprzez zderzenie z rzeczywistością
@Reevder: Święta są zarezerwowane tylko dla wierzących? Inni nie mogą tego okresu uznawać za czas spotkań i miłego spędzania czasu, przystrojenia drzewka i domu lampkami? Oczywiście, że prowodyrem całości była religia jednak skoro to religia o szanowaniu bliźniego to jaki macie
Wytłumacz im, czym jest chrzest. Że rodzice zobowiązują się do wychowania dziecka w wierze katolickiej. Że ty i żona jako osoby niewierzące tego przecież nie zrobicie.
Że rodzice będą mieli grzech ciężki próbując do takiego chrztu doprowadzić.
Możesz wtedy proponować rozwiązanie pośrednie. Niech rodzice dowiedzą się
@Reevder: To jest bardzo ciekawa kwestia. Z obserwacji mogę zauważyć, że ukształtowała niechęć do całej instytucji kościoła. A jak nawiąże się do sytuacji przedstawionej przez OP, to co religia ukształtowała w tych ludziach? Ślepe podążanie z gotowością wyrzeknięcia się syna? Nie brzmi to zbyt dobrze.
Twoi rodzice nie są katolikami tylko należą do sekty okołokatolickiej i nie przestrzegają Katechizmu Kościoła Katolickiego.
http://www.kerygma.pl/katechizm-kkk/kkk-iii-dekalog/564-kkk-1730-1748
Możez też poruszyć kwestię, że chrzest osoby nieświadomej jest bezwartościowy i zapytać czy planują odnowić swój chrzest.
@Reevder: a co mam robić skoro to dni ustawowo wolne od pracy? na grzyby iść?
Normalni ludzie się rozumieją i tolerują wzajemnie swoje poglądy [choćby odmienne, ale to oczywiście z umiarem i odłączeniem jakichś chorych skrajności czy fanatyzmu] i nie stawiają innym warunków. Rodzice zwykłe **** i tyle :) Miałbym takich
Powiedz rodzinie, że mlodyn nie chce prezentów, tylko kasę, to jeszcze zarobisz. Po wszystkim zaproś ich na kawę.