Co myślicie o wejściu w pozycję krótką na kakale? Podobno plony słabe i cena nieźle w------a w tym roku... Ale ja myślę, że może być w ciągu kilku miesięcy korekta.
@Chicane: śmiało pakuj po same kule, co złego może się stać w graniu przeciwko trendowi? Najwyżej wywiezie ci tego shorta tak wysoko że spadek 30% z górki cię nie uratuje( ͡º͜ʖ͡º)
@Chicane: a ta korekta to będzie z 11k na 9k czy z 14k na 12? No i kluczowe pytanie... ile zje ci samo trzymanie tej pozycji jeśli sytuacja przeciągnie sie do... wakacji:) Wytrzyma twoja psycha?
@widmo82: @Chicane, @dktrdktrdktr, Skoro jesteśmy przy cacao, zapytam co specjaliści powiedzą o kawie? Czy to już koniec wzrostów, czy ostatnie dwa notowania to chwilowa przerwa w drodze na północ?
No właśnie chodzi o to "jak przełamie". Nie chciałbym oddać 5k zysku zrobionego w ciągu miesiąca, ale cholera wie, tutaj https://www.iandmsmith.com/news-headlines/coffee-market-reports za dużo ostatnio pozytywnych wieści a i pisali o odpływie części kapitału spekulacyjnego.
Co myślicie o wejściu w pozycję krótką na kakale? Podobno plony słabe i cena nieźle w------a w tym roku... Ale ja myślę, że może być w ciągu kilku miesięcy korekta.
źródło: kakao
Pobierz@Chicane: A jak nie będzie, to gotowy jesteś wytrzymać pompę, nie wiem, np do 20k?
@Chicane: to że dla ciebie cena jest kosmiczna nie oznacza ze dla innych. No to teraz się wstrzel z Shortem żeby kilka miesięcy na nim nie tracić.
źródło: IMG_8158
Pobierz@wersalski_kasztaniQ: Dosypie z IKE
No i kluczowe pytanie... ile zje ci samo trzymanie tej pozycji jeśli sytuacja przeciągnie sie do... wakacji:)
Wytrzyma twoja psycha?
źródło: Zrzut ekranu 2024-12-14 090411
PobierzSkoro jesteśmy przy cacao, zapytam co specjaliści powiedzą o kawie? Czy to już koniec wzrostów, czy ostatnie dwa notowania to chwilowa przerwa w drodze na północ?
źródło: temp_file7694567542538432387
Pobierz