Wpis z mikrobloga

Przecież ta formuła dołączenia do grup nie ma sensu. Nagroda za wygranie meczu Holandia - Hiszpania będzie dołączenie do grupy z Turcją i Gruzją. Przegrany będzie musial pocieszyć się grupą z Polską i Finlandią. Myślę że jest o co grać, obie drużyny z pewnością wystawia najmocniejsze składy i zrobią wszystko by tylko zwyciężyć. Ja myślę że Holandia będzie szczególnie zmotywowana żeby zagrać z Turcją bo to zawsze był wygodny przeciwnik i dodatkowe widowisko na ulicach. #mecz #losowanie #reprezentacja
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thisisthesix: no na pewno Hiszpania albo Holandia kalkuluje czy zagra z Polską i Finlandią czy Turcją i Gruzją XD bo to takie potęgi z ich perspektywy. Przekładając na myślenie polskiego kibica to tak jakbyśmy mieli do wyboru zagrać z Maltą albo San Marino - chyba nie byłoby dyskusji narodowej, że jak jakiś mecz wygramy, to wpadamy na Maltę, a jak przegramy to San Marino i czy warto się podłożyć XD
  • Odpowiedz
@Ferdynand_Lipski ale Turcją to jest jedna z najsilniejszych drużyn 2go koszyka i jest szczególnie niewygodna dla Holandii. W eliminacjach do MS przegrali z nimi wyjazdowy mecz. Holandia miała tylko 2 pkt przewagi w grupie nad Turcją ale to dzięki potknięciu Turcji z Norwegią a nie dzięki bezpośredniemu starciu. W ćwierćfinale euro Holandia wygrała z Turcją 2:1 po ciężkim meczu gdzie Turcja momentami dominowała i miała szansę strzelić na 2:0. Oczywiście Holandia
  • Odpowiedz