Aktywne Wpisy
Hejcia mireczki, dziś moje 37 urodziny, życzenia złożyła mi jedna osoba, dajcie kilka plusów, bo smutno.
#urodziny #samotnosc #wykop30plus
#urodziny #samotnosc #wykop30plus
Fekalny_okuratnik +107
Też uważacie pełen etat 8h pracy 5 dni w tygodniu jako niewolnictwo? Nie wliczając snu to przeznaczasz 1/2 swojej doby na robotę, a przez pozostałą połowę musisz zrobić zakupy, ugotować, zjeść, posprzątać, umyć się, pozałatwiać jakieś sprawy i pod koniec dnia zostaje ci garstka czasu dla siebie. Gdzie czas na pasje i zainteresowania? Gdzie czas na rozrywkę i rozwój? Przecież tak się k---a nie da żyć. Nie wiem jak ludzie są w
#samochody #nieruchomosci #pieniadze #pracbaza
Wolny rynek at its finest xD.
@FedoraTyrone: trochę już żyję na tym świecie i jakoś nie mogę sobie przypomnieć, żeby kiedykolwiek stać było statystycznego Polaka na nowe auto z salonu (pomijając najtańsze wersje autek miejskich). U nas zawsze było drogo.
@FedoraTyrone: A jednak jemy, kupujemy, używamy najwięcej w naszej historii. Mamy obecnie w Polsce największą liczbę metrów kwadratowych mieszkania i aut na głowę. No to jak nas nie stać, skoro mamy?
Średnio na głowę
@PanKapibara: Bodajże w Indiach wprowadzili "auto, na które stać każdego", to ludzie nie chcieli kupować, bo obciach xD Ale ogólnie to januszowe urojenia typu 'kiedyś to było'.
Chodzi dokładnie o to, że nawet ceny Dacii, Fabii czy innego Ignisa odleciały w kosmos, a jeszcze 5 lat temu, to była cena całkiem przyjemnie wyposażonej Octavii.
Prawie 10 lat na wykopie. Strzelam, że to już czas na transformację w Polaka "Kiedyś to było".
@FedoraTyrone: nie samochodu nigdy nie kupowało się o tak po prostu idąc do salonu spontanicznie. Za komuny to musiałbyś z 10 lat albo i dłużej odkładać na taki samochód używany oczywiście.
Ale fakt ceny w salonach p------o mocno.
@FedoraTyrone: Kiedyś nie do pomyślenia. xD
jesteś w ogromnym błędzie
@czerwonykomuch: Ale o czym ty piszesz właściwie? Tęsknisz za PRL i przydziałem na poloneza?
Od kiedy dopłaty do mieszkań są cechą wolnego rynku?