Wpis z mikrobloga

@paramedix: Jeśli nie nurkujesz w PL to nie ma sensu kupować sprzętu. Każde centrum nurkowe wypożycza a koszt przewiezienia swojego jest spory. Ja ze sobą wożę tylko komputer nurkowy.
  • Odpowiedz
Automat 1500, skrzydło 1000, pianka 1000, płetwy 300, komputer 1000, kaptur, rękawice, buty z 600. Może trochę zanizylam. Do zimnych wód suchy skafander 5-10k.
  • Odpowiedz
  • 1
@paramedix tak jak pisze kolega wyżej, kup komputer od 15-200$, a resztę pożyczaj w centrum nurkowym, to są drobne. Potem ewentualnie stopniowo dokupuj. Dodatkową kiedy masz swój sprzęt, to masz jedna walizkę więcej przy wyjeździe.
  • Odpowiedz
a koszt przewiezienia swojego jest spory

@Trunadur: Bullshit. Suchy skafander, skrzydło z płytą, płetwy, automaty, latarki, komputery - praktycznie wszystko poza balastem i butlami ładuję do torby i lata ze mną w bagażu głównym od Egiptu po Meksyk. I na miejscu przynajmniej wiem czego oczekiwać po sprzęcie i mam wszystko skonfigurowane tak, jak lubię.

@paramedix: Tak, jak mówią - po prostu stopniowo kompletuj sprzęt, szukaj wyprzedaży czy ofert
  • Odpowiedz
@Obruni: Nie. Do tej samej torby jeszcze wpycham ciuchy, ręczniki, kosmetyki i inne pierdoły i dalej mieszczę się w limicie. Jakiś delikatniejszy sprzęt albo baterie do latarek tacham w podręcznym.
  • Odpowiedz
  • 0
@Obruni: @Endriu_ nurkowanie głównie w Polsce, więc mogę sobie pozwolić na kompletowanie i bezproblemowe transportowanie sprzętu. Jeśli będzie nurkowanie gdzieś dalej, to pewnie większość sprzętu będę wypożyczał.
  • Odpowiedz
  • 2
@monalisssa używane tak mogą wychodzić. W miarę dobre nowe to każde z tych trzech 2 tysiące. Swoją drogą właśnie wróciłem z sylwestrowego safari w Egipcie xD
  • Odpowiedz
@Szopin: ja jak kupowałam to po zniżkach. Miałam zniżkę instruktorską kolegi plus on to na firmę brał więc bez VAT :) i to wychodziło spoko wtedy. Skrzydło z Xdeep za 1000 i automat z apeksa za 1300 jakoś.
A jak w grudniu w Egiptowie? Ja w w listopadzie miałam super pogodę jeszcze, ale 2 lata temu w lutym jakos- pizgało wiatrem niemiłosiernie. Woda super, ale ten wiatr był okropny na
  • Odpowiedz
  • 1
@monalisssa temperatura wody stabilne 23 stopnie. Dla mnie w mojej 5mm piance trochę za chłodno. A na statku no to lekko pizgało w nocy. Większość w tym i ja w długich spodniach i bluzach siedziała. Najgorsze wrażenie to zdejmowanie mokrej pianki na wietrze, kiedy nie ma słońca xD
  • Odpowiedz