Wpis z mikrobloga

Do każdego, komu bliski jest temat dyskryminacji mężczyzn, fałszywych oskarżeń i domniemania niewinności: pierwszym krokiem do bycia dobrym człowiekiem jest wysłuchanie obu stron, nie tylko oskarżającej kobiety, ale także oskarżonego o g---t mężczyzny czy też jego pełnomocników.

Nie bądźcie jednymi z tych ludzi, którym polityka odebrała rozum i są gotowi niszczyć życie niewinnego człowieka, aby uderzyć w nielubianą przez siebie partię.

#falszywegwalty #dyskryminacjamezczyzn #pieklomezczyzn #gwalt #prawo #4konserwy #polityka
sildenafil - Do każdego, komu bliski jest temat dyskryminacji mężczyzn, fałszywych os...

źródło: IMG_2379

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

pierwszym krokiem do bycia dobrym człowiekiem jest wysłuchanie obu stron, nie tylko oskarżającej kobiety, ale także oskarżonego o g---t mężczyzny czy też jego pełnomocników

@sildenafil: oj daj spokój, przecież kobiety nie kłamią, a obecny rząd zaraz wprowadzi domniemanie winy w sprawach o g---t, żebyś nie zadawał niewygodnych pytań.
Oni już i tak mają trudne życie, bo ceny mleka sojowego w hurcie spadły w ciągu ostatnich dwóch lat o 50% wracając
  • Odpowiedz
@sildenafil: Ty jesteś w końcu apolityczny czy nie, tak btw? Nie mówię, że nie masz tutaj racji, nie wiem, ale to jest zastanawiająca korelacja, że twoje przykłady to są tak często jacyś ludzie powiązani z PiS. Mężczyźni z poza tej partii nie są fałszywie oskarżani o g---t lub aresztowani?

Sorry, ale ty robisz czarny PR mężczyznom na tej stronie często. Nawet jeżeli masz rację zawsze, to sama ta korelacja o
  • Odpowiedz
  • 0
@blargotron: jestem apolityczny, bo nie widzę w tej sprawie barw partyjnych i nie analizuję komu obrona tego człowieka przed licznem zaszkodzi, a komu pomoże. Obrona ludzi przez linczem, który wynika z domniemania winy i fałszywego oskarżenia o przestępstwa seksualne to powinność każdego przyzwoitego człowieka.
  • Odpowiedz
@blargotron: To pisowski obłudnik. Całą dobrą robotę co robi, zaprzepaszcza beznadziejnie ukrywaną miłością do pisu. Próbuje udawać centrystę, ale robi to tak nieudolnie, że wręcz jest to żałosne.
  • Odpowiedz
@sildenafil: Jeżeli tak uważasz, to OK, przyjmę to za wiarę. Chociaż jak to wspomniałem jest co najmniej zagadkowa korelacja.

Tak czy inaczej, warto przypomnieć, że poprzednia ekipa rządząca ma jak na razie chyba rekord w dyskryminującym mężczyzn prawie. Krótko po objęciu władzy wprowadzili (cofnęli zmiany KO+PSL) nierówny wiek emerytalny, co jest chyba najbardziej oczywistym przykładem tej dyskryminacji, obok wojska.

@Rv0000: Nie sposób definitywnie stwierdzić jego intecji, ale jestem
  • Odpowiedz
  • 0
@Rv0000: jest odwrotnie: to wiele osób tutaj udaje zwolenników praw mężczyzn, w tym domniemania niewinności i przeciwników fałszywych oskarżeń, ale gdy sprawa taka dotyczy kogoś, kogo politycznie nie lubią: to nagle ich aktywizm idzie w odstawkę i dołączają do linczu.
  • Odpowiedz
oj daj spokój, przecież kobiety nie kłamią, a obecny rząd zaraz wprowadzi domniemanie winy w sprawach o g---t, żebyś nie zadawał niewygodnych pytań

@Bestia_z_Jellystone: Obserwowanie projekcji prawicy to moje ulubione zajęcie. Tak, rząd zaraz to zrobi, wspólnie z masonami
  • Odpowiedz