Wpis z mikrobloga

@Hayate25: w tej płycie nie ma zbytnich ograniczeń przy dwóch m.2. Slot PCI-e 3 po prostu przestaje działać. Zakładam, że jak przełożysz dysk z m2-1 do m2-2 to jest widoczny?
Poza sprawdzeniem, czy dobrze włożyłeś dysk do m2-1 to może być problem ze slotem — odsyłać na gwarancję.
Płyta nowa, stara, dołożyłeś m2-2 i przestało wykrywać? Napisz więcej to będzie łatwiej pomóc.
  • Odpowiedz
  • 0
@Hayate25 czyli, że ten dysk który nie działa ci w pierwszym złączu działa w drugim?
A ten który działa w drugim, w pierwszym też nie odpowiada?
Sprawdź w biosie, zaktualizuj, znowu sprawdź.
  • Odpowiedz
  • 0
@majk3l yup, dysk działa w slocie drugim, w slocie pierwszym go w ogóle nie widzi bios ani windows. Aktualizowalem bios do najnowszej wersji i nawet instalowałem starsze. Już się poddałem i zostawiłem w slocie 2
  • Odpowiedz
@ChillExecutiveOfficer: czyli tylko m21 ma sata. Może jakieś ustawienie w biosie? W instrukcji będziesz miał wspierane konfiguracje i schematy połączeń, czytaj, co napisane małym druczkiem przy odnośnikach do gwiazdek. Czasami trzeba wybrać, czy m.2 czy pci-e złącze ma być aktywne, bo dzielą jedną szynę danych. A może też być, że już coś masz wpięte w slot pci-e.
  • Odpowiedz
@andandand: nie, m21 sata i pcie, czyli nvme gen 4x4. M22 pcie 3x4.
@Hayate25: powinno ci działać bez cudowania w konfiguracji, masz na 99% trefną sztukę - zdarza się.
Skorzystaj z prawa zwrotu 14 dni czy ile sklep daje. Jeśli minął czas zwrotu - rękojmia, wymiana płyty głównej na wolną bez wad lub zwrot gotówki.
  • Odpowiedz
@Hayate25: Cześć, wiem teraz święta i inne rzeczy na głowie, ale daj znać czy dałeś na zwrot płytę, czy może poszła do śmieci, a może rozwiązanie było inne ;). Dla podobnych przypadków będzie pomocne.
  • Odpowiedz