Wpis z mikrobloga

Suzuki sx4 1,9 diesel. Raczej jezdze na miejscu przynajmniej ostatnio. Dzis zrobilem "trase" 40km z wieksza ciagla predkoscia po czym zatrzymalem sie ale nie wylaczalem silnika. Na jalowym widoczne bylo kopcenie, nie jakas gesta biala chmura ale wyrazny szary dym. Na codzien, rowniez na biegu jalowym nie widac zadnego dymu z wydechu. Obroty zwiekszyly sie w tym czasie z 850 do 950. Po ustaniu kopcenia przez kilkadziesiat sekund migala kontrolka oleju (lampka alladyna ;) ).

Ok wypalanie DPF mialo miejsce. Ale zastanawiam sie, jaka informacje miala mi przekazac ta migajaca kontrolka. Przeciez jakbym w tym czasie nie spogladal na wskazniki to nawet bym tego nie dostrzegl bo po ponownym odpaleniu juz nic nie migalo. Mam wymienic olej? Filtr? Olej wymieniam co rok lub dwa i ostatni raz byl wymieniany 2mc temu, jakies 1000km na nim zrobilem.

Co konstruktor mial na mysli?

#motoryzacja #samochody #diy #majsterkowanie
#pytanie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nieznamniepamietam: jak miga Ci kontrolka to znaczy że coś nie tak z ciśnieniem oleju/olejem.
Pytanie jakiego koloru kontrolka - czy żółta czy czerwona. Jak czerwona to problem z ciśnieniem oleju pewnie.
Zerknij czy olej jest w silniku, jeśli jest to proponuje podjechać podłączyć kompa.
40 km to nie trasa, jeśli na co dzień jeździsz tylko po mieście a rzadko w trasy. To przy wypalaniu DPF może zbierać się ropa w
  • Odpowiedz
@murarz13: @Ryba_z_Woka

Czerwona migajaca lamka alladyna. Wydaje mi sie, ze migajaca jest wowczas gdy mija czas wymiany oleju jakby nie zresetowac licznika podczss wymiany. Juz to mialem ale wowczas migalo ZAWSZE przez kilkadziesiat sekund po KAZDYM odpaleniu i mozna to zresetowac wcoskajac z odpowienia kombinajac pedaly gazu i hamulca

1.wlaczamy zaplon
2.wciskamy do
  • Odpowiedz
@trzaichlac69:

Raczej nie. To ewidentnie wygladalo na wypalanie sie dpf. Po tygodniach jezdzenia na miejscu byly warunki na wypalnie w trasie. A z tego co wiem wlasnie podczas wypalania dpfa spalanie jest z wieksza iloscia ropy dlatego kopci mieszanka jest bogatsza. Silnik pracowal rowno, obroty trzymaly wartosc tylko ze 950. Widac komputer obliczyl ze olej juz po tej akcji jest do wymiany. Teraz pytanie czy przy wymianie ostatnio licznik byl
  • Odpowiedz