Aktywne Wpisy

Burkhard +1574
1/∞ szukania zdradzanego wykopka
TLDR: Poznalem babe, która zdradzala swojego partnera przez ponad 9 miesięcy i chce dać mu cynk o tym, ma konto na wykopie na 100%.
Mircy pomozcie uratować chlopa przed typowa p0lka, poznalem babe, która zdradzała swojego chlopa przez ponad 9 miesięcy i on o niczym nie wie. Wiem, ze ma tu konto na 100%, ma mieszkanie w #krakow na #ruczaj gdzie ta szmula u niego
TLDR: Poznalem babe, która zdradzala swojego partnera przez ponad 9 miesięcy i chce dać mu cynk o tym, ma konto na wykopie na 100%.
Mircy pomozcie uratować chlopa przed typowa p0lka, poznalem babe, która zdradzała swojego chlopa przez ponad 9 miesięcy i on o niczym nie wie. Wiem, ze ma tu konto na 100%, ma mieszkanie w #krakow na #ruczaj gdzie ta szmula u niego

źródło: IMG_8319
Pobierz
hohohohoho +524
czuje dumę człowiek

źródło: 1000024345
Pobierz
- kobieta posłana na śmierć przez ojca i ogólnie mężczyzn (patriarchat)
- ratuje ją z opresji inna kobieta - silna, władcza, przeciwstawiająca się mężczyznom (ale tu akurat to wyszło naturalnie, bo to Ciri - mieli łatwiej)
- wieśniaki lamentujące, że to niezgodne z tradycją (tradycja - jako ogół - pokazana jako coś złego, coś co krzywdzi)
- na koniec negacja istnienia sił wyższych - sprowadzenie ich jedynie do krzywdzących, niedzisiejszych wierzeń głupich wsioków
Oczywiście wszystko pokazane w takiej formie i z taką otoczką, że ciężko się temu sprzeciwić, wszystko jest moralnie uzasadnione, no bo kto się nie zgodzi, że składanie ludzi w ofierze jest złe i robienie tego w imię wiary również. Niby normalka w świecie Wiedźmina. Ale przypisano negatywne, najgorsze cechy mężczyznom, tradycji i wierzeniom, a te najbardziej szlachetne kobietom. Jest dobrze, przekaz leci. Nie wyobrażam sobie trailera w którym to matka składa w ofierze małego chłopca.
Nie obrażam się na to, bo wiadome było i wiele osób nawet na Wykopie pisało, że Wiedźmin będzie turbo-woke i to jest oczywiste. Oczywiste jest też to, że jak gra kończy uniwersum książek, a potem dorabiają kolejną część, to musi to zaliczyć fabularny zjazd. Wam się oczy otworzą jak Ciri się spotka z Jaskrem i zacznie mu się zwierzać, że źle się czuje w ciele kobiety xD
Ja i tak na premierę nie zagram, bo mój komp pewnie tego nie uciągnie a i kasy mi szkoda. Ale wam życzę jedynie żeby to było jakotako zoptymalizowane.
#wiedzmin4
@Foxing: Nie o to chodzi, że nie było, tutaj na tym będzie zbudowana cała tożsamość bohaterów i całej gry, aż się będzie ulewać
@Dorianek: CZY WY NIE ROZUMIECIE ZE NOWY WIEDZMIN BEDZIE WOKE GUWNEM LUDZIE!
@Foxing: no Ty jesteś, furrasie
@TavarishPiesov: fajne streszczenie książek. Wciąż się dziwie, że wiedźmin (jako seria) zdobył taką popularność wśród prawakow. To chyba jeszcze były czasy, że husarska duma że coś polskiego dobre > jakieś woke wymysły ze stanów