Wpis z mikrobloga

Nie wiem czy było, ale Blizzard w końcu przechodzi u nas na złotówki:

Nieustannie szukamy nowych sposobów na ułatwienie graczom z całego świata dokonywania zakupów i zarządzania kontami Battle.net®. W ramach tych starań rutynowo sprawdzamy, które waluty obsługujemy i jakie nowe powinniśmy dodać. Może to ułatwić dokonywanie płatności i pomóc w zmniejszeniu lub wyeliminowaniu opłat ponoszonych przez wystawcę karty za transakcje w obcej walucie

Waluta Twoich transakcji zostanie zmieniona (z EUR na PLN) nie wcześniej niż 30 dni od daty tego powiadomienia. Jeśli na koncie użytkownika znajduje się Saldo Battle.net w walucie EUR, zostanie ono przeliczone na równoważną kwotę w walucie PLN w momencie zmiany. Kurs wymiany, którego użyjemy, będzie pochodził ze strony lseg.com/en/ftse-russell/benchmarks/wmr-fx-benchmarks z dnia poprzedzającego zmianę na nową walutę. Zakupy na Battle.net będą dokonywane w nowej walucie transakcyjnej, a ceny zostaną odpowiednio dostosowane.

Jeśli masz aktywny lub wstrzymany abonament World of Warcraft®, powyższa zmiana na niego nie wpłynie – będzie nadal rozliczany w walucie PLN do momentu anulowania. Wszelkie subskrypcje abonamentu skonfigurowane po zmianie waluty będą korzystać z nowej waluty transakcyjnej.

Dziękujemy za cierpliwość i wyrozumiałość, i do zobaczenia online!

#gry #pcmasterrace #blizzard #battlenet #diablo #warcraft #worldofwarcraft #starcraft
RedBulik - Nie wiem czy było, ale Blizzard w końcu przechodzi u nas na złotówki:

Nie...

źródło: temp_file8653228901410223063

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RedBulik: szkoda, że z 10 lat za późno żebym jeszcze się przejmował grami Blizzarda. Fajnie, ale i tak raczej nie skorzystam. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@KHOT: akurat to czy rozlicza się w pln czy euro nie zmienia wiele, jeśli nie kupowałeś abo to teraz też nie kupisz choćby był przeliczony na 30pln miesięcznie
  • Odpowiedz
@RedBulik: Jednak nie podoba mi się ta decyzja, rozliczanie się po kursie banku przynajmniej daje pogląd ile wydajemy, a ze sztywnym kursem najpewniej skończy się tak jak na Steamie, gdzie sobie określili 2 lata temu że 1 EUR to 5 zł i c--j, Polska ma najdroższe gry na świecie.
A ostatnio MS poszedł chyba nawet dalej i gra w Polsce była o 10 EUR droższa niż w całej Europie.
  • Odpowiedz