#zwrot #allegro #telewizory #xkom Witam musze zwrócić moj tv ktory przyszedl niestety bez srubek i po weryfikacji ktora zajęła xkom tydzien jestem zmuszony odeslac go z powrotem bo nie ma tych srubek nigdzie ani na magazynie ani pod poduszka 🫣 - Pytanie... czy jak juz zaznaczyłem zwrot (2 tygodnie zwrotu a teraz zostal tydzien do darmowego zwrotu) to czy x-kom da mi kuriera ktory po ten tv przyjedzie?
Ja pier... pytam ich ale im zajmuje odpowiedz dwa dni :) i pytam was jednoczesnie bo ciekawi mnie czy ktokolwiek mial taki przypadek spokojnie @vieniasn
@PolskiOski2137 Powinieneś zgłosić reklamację, że produkt przyszedł niekompletny. Po zgłoszeniu reklamacji udostępniasz towar sprzedawcy (może on przysłać po niego np kuriera lub etykietę). Samemu przy reklamacji nie odsyłasz.
Natomiast przy zwrocie wszelkie braki czy uszkodzenia stanowią już twoją odpowiedzialność. Zwrot zawsze dotyczy produktu pełnowartościowego i kompletnego.
@PolskiOski2137 Tak, chociaż o sposobie rozpatrzenia reklamacji decyduje sprzedawca. Mogą np. dosłać brakujące elementy, albo zaproponować rabat. Zasadnicze pytanie, co zaznaczyłeś w formularzu zwrotu/reklamacji (na Allegro formularz jest wspólny).
Witam musze zwrócić moj tv ktory przyszedl niestety bez srubek i po weryfikacji ktora zajęła xkom tydzien jestem zmuszony odeslac go z powrotem bo nie ma tych srubek nigdzie ani na magazynie ani pod poduszka 🫣 - Pytanie... czy jak juz zaznaczyłem zwrot (2 tygodnie zwrotu
a teraz zostal tydzien do darmowego zwrotu) to czy x-kom da mi kuriera ktory po ten tv przyjedzie?
Powinieneś zgłosić reklamację, że produkt przyszedł niekompletny. Po zgłoszeniu reklamacji udostępniasz towar sprzedawcy (może on przysłać po niego np
kuriera lub etykietę). Samemu przy reklamacji nie odsyłasz.
Natomiast przy zwrocie wszelkie braki czy uszkodzenia stanowią już twoją odpowiedzialność. Zwrot zawsze dotyczy produktu pełnowartościowego i kompletnego.
Tak, chociaż o sposobie rozpatrzenia reklamacji decyduje sprzedawca. Mogą np. dosłać brakujące elementy, albo zaproponować rabat.
Zasadnicze pytanie, co zaznaczyłeś w formularzu zwrotu/reklamacji (na Allegro formularz jest wspólny).