Aktywne Wpisy
pogodny_mis65 +40
Własnie oglądam wywiad z Ellonem Muskiem gdzie mówi, że aby do czegoś dojść spał w fabryce Tesli i pracował po 20h dziennie, ale przecież wykopki są mądrzejsze od najbogatszego człowieka na świecie i twierdzą, że aby do czegoś dojść nie trzeba wcale ciężko pracować tylko troche pomyśleć xD Beka z Was odklejeńcy i tyle. #praca #pracbaza #biznes #pieniadze

źródło: Zrzut ekranu 2025-01-11 151655
Pobierz
Kowalxxxy +217
Nic więcej dla chuopa nie potrzeba

źródło: received_932456399017538
Pobierz
Jestem w trakcie remontu kuchni. Wybór mebli padł na Ikee z różnych powodów. Dom z lat 70 więc każda ściana i kąt inny, będę trochę to prostował ale na ile się uda to się dowiem w trakcie. Zastanawiam się czy brać montaż z Ikei. Wstępnie wycenili na coś koło 4000, wychodzi +- 20% wartości mebli. Po pracach przygotowawczych pewnie zamówię ich wymiarowanie bo niektóre szafki mieszczą się na styk. Skręcać meble to dal mnie nie problem, boję się docinek paneli maskujących itd. Nie wiem też czy wycinanie otworów pod przyłącza itd nie jest podstawą do utraty gwarancji.
Proszę o podzielenie się waszymi doświadczeniami.
#remontujzwykopem #remont #ikea
źródło: image
PobierzA i zobacz ile biorą za otwór na zlew, podłączenie piekarnika i innergo rtv( jak bierzesz od nich).
* Daj meble do samego sufitu, no chyba że lubisz sobie od czasu do czasu powycierać tumany tłustego kurzu na górze mebli.
* Dopilnuj aby lodówka miała dobrą wentylację z tyłu.
* Przypilnuj żeby pod wiszącymi szafkami były solidne taśmy LED dobrej jakości a nie jakieś słabiutkie chińskie g---o z supermarketu. Warto dać większe listwy aluminiowe do tych taśm aby robiły za radiator i rozpraszały ciepło.
* Zastanów się
@Pan_latarka dlatego mam dylemat, w cenie montażu to 2 blaty mogę kupić i poprawiać
@czy_pisiont:
A może minimalnie obniżyć płytą GK nad samymi meblami a w środku zrób sobie sufit rozpinany z oświetleniem LED. Mam tak zrobione oświetlenie nocne (taśmy LED po krawędzi + czujnik ruchu) w jednej z łazienek i jest mega fajne: