Wpis z mikrobloga

@Adamczarny z ciekawości - jak? Blokada ruchu jest w Polsce wykroczeniem. Policja nie może od tak ich sobie zatrzymać bo planują popełnić wykroczenie (gdyby chodziło o przestępstwo to co innego). Mogą obstawić całą trasę ale kim - są takie braki w Policji że jeśliby chcieli to cała Warszawa by była bez policji. A sorry - ale blokada ruchu na 15 minut (bo tyle trwa akcja usuwania ich) nie jest czymś dla
  • Odpowiedz
@pawelczixd nie wiem może się wcześniej umawiają gdzie jest zbiórka, i idą na wyznaczone miejsce to chyba nie problem iść za grupą debili i „cyk mandat za wchodzenie na jezdnię”

Trochę dziwne każdy wie co i jak ale lepiej żeby zrobili to co planują, znowu będą w----y, blokady karetek w korkach itp i dopiero wtedy wysłać kilka patroli 😩
  • Odpowiedz
@Adamczarny prawda jest taka, że realnie te blokady nikogo nie wkurzają. Tym żyje tylko internet. W Warszawie każdy ma to w dupie poza paroma idiiotkami z SUVow co muszą rozwieść dzieci do szkoły.

I mówię serio, w pracy pytałem i każdy ma to gdzieś. Niektórzy nawet propsują za granie na nerwach zbyt pewnego siebie Tuska.
  • Odpowiedz
@pawelczixd: a ja w pracy pytałem i wszystkich to wkurza. Na pewno wkurza pana taksówkarza który jechał z klientem na lotnisko, na pewno wkurza to pana z żoną, który jechał do teatru i na pewno wkurzało to autokar dzieci jadący na wycieczkę
  • Odpowiedz
@haabero z żoną do teatru trasą przelotowa? Skoro tak to musiał być spoza wwa - czyli korzysta z infrastruktury miasta nie płacąc tu podatków. W takim razie bardzo dobrze że go wkurzyli, niech korzysta z rozrywek w swoim Legionowie.
  • Odpowiedz
@haabero teatry to raczej w centrum ale ok ;)

@KUPSZTALUNGUS_MAXIMUS ale co ma zrobić prezydent miasta? Wysłać straż miejską by ich nie wypuszczała z domu? Nawet ta kwestia wynajmu lokalu okazała się fejkiem bo miasto wynajmuje lokal organizacji która po prostu daje przestrzeń różnym NGO a nie tylko Ostatniemu Pokoleniu.

Nie jesteśmy k----------m typu Węgry (chociaż chwilę byliśmy), tu jescze obowiązują podstawowe prawa obywatelskie a więc prawo do protestu. Dopiero
  • Odpowiedz
@KUPSZTALUNGUS_MAXIMUS Niemcy którzy mieli prawdopodobnie najgorszy rząd jaki mogli sobie wyobrazić który już zresztą upadł i sobie ryj rozwalił. Naprawdę nie musimy się wzorować we wszystkim na nich.

Ale nawet jeśli - powtarzam pytanie. Co ma zrobić prezydent MIASTA w takim razie?
  • Odpowiedz
@KUPSZTALUNGUS_MAXIMUS policja już teraz usuwa ich natychmiastowo. Od rozpoczęcia protestu do reakcji policji mija kilka minut. Radiowozy OPP są w gotowości w okolicy.

Dlatego też nie ma mowy o żadnym paraliżu - całość trwa kilka minut więc temat żyje głównie w Internecie.
  • Odpowiedz