Aktywne Wpisy

Damianowski +29
Kurła.
Płaciłem po 40zł msc za PS i LR.
Później podnieśli ceny 9,83 euro miesięcznie do 18,60. euro.
Po 2 msc w sumie chcę anulować, bo i tak używam tych narzędzie bardzo rzadko.
Czytam... 92,99. Euro za anulowanie subkrybcji?
Płaciłem po 40zł msc za PS i LR.
Później podnieśli ceny 9,83 euro miesięcznie do 18,60. euro.
Po 2 msc w sumie chcę anulować, bo i tak używam tych narzędzie bardzo rzadko.
Czytam... 92,99. Euro za anulowanie subkrybcji?

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-16 060859
Pobierz
enzomatrix +12
Chcę kupić auto sprowadzone z zagranicy, sprzedawca namawia mnie na spisanie umowy na tzw. niemca, czy takie namawianie nie podchodzi pod jakiś paragraf?
#motoryzacja #samochody #handlarze #prawo
#motoryzacja #samochody #handlarze #prawo
Cześć, mam pytanko dotyczące egzaminu CKAD. Są dwa przykładowe pytania które gdzieś wyczytałem na reddicie tylko nie do końca wiem jak je prawidłowo rozwiązać i jak to może wyglądać na egzaminie
1."There was a pod configured with the wrong service account as default and required a fix with another service account, but it must have the right permission."
2."Migrate Deployment from version 1.15 YAML to 1.26 and deploy it"
Jeśli chodzi o pierwsze to wiadoma sprawa że zmiana service account w yamlu ale o co chodzi że musi mieć odpowiednie uprawnienia? Będzie trzeba dla niego stworzyć nową rolę i role binding ? Natomiast jeśli chodzi o drugie pytanie to jak sprawdzić w jakiej wersji obecnie jest mój plik z deploymentem? Czy wystarczy zrobić k explain (znajdujemy wersję api) i następnie k convert ?
Panowie będę mega wdzięczny za pomoc bo za niedługo zamierzam zdawać :)
Co do 2. To możesz użyć convert albo ręcznie zmienić to co trzeba. Jeśli API się zmienia w k8s to zmienia się też trochę scheme dla danego obiektu, np. w v1.22 zmieniła się definicja
k get ing -oyaml | grep -i API
Wtedy masz info jakie API jest używane. Np v1beta1 itd. Stabilne to V1. Tu masz link gdzie przed każdym upgrade sprawdzasz co się zmieniło. https://kubernetes.io/docs/reference/using-api/deprecation-guide/
Co do API, obiekt Ingress został wypromowany na stable w wersji 1.22 więc jeśli twój obiekt w definicji yaml ma wpisane v1beta1, a w 1.22 jest już to usunięte I obowiązuje tylko