Wpis z mikrobloga

W całej dyskusji o #onlyfans pomijamy ważny aspekt #finanse a mianowicie to, że top onlyfansiar ma większość wielkich wpłat od 1-3 podmiotów. To może być dofinansowanie przez samą platformę jako promocja do naganiania nowych dziewczyn lub, co bardziej prawdopodobne- sposób na pranie brudnych pieniędzy.
djtartini1 - W całej dyskusji o #onlyfans pomijamy ważny aspekt #finanse a mianowicie...

źródło: 467473957_3980649742169030_2024969848353622083_n

Pobierz
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

O to chodzi w praniu pieniędzy, że podatki wliczasz w koszta

@johny-kowalski: podatki wliczasz w koszta ale nie tak żeby wyniosły 70%

Wypranych pieniędzy nie daje się pod stołem bo po co?
  • Odpowiedz
Pralnia kasy jak nic.

@AnalLog: xDD

Polecam przejrzeć jakiejkolwiek media społecznościowe takich gwiazd, simpiarskich komentarzy od z-------a lajków po kilkanaście tys post
  • Odpowiedz
@djtartini1: a teraz powiedz mi jak przyjść do banku, wpłacić kilkaset tysięcy baksów "no panie na ulicy znalazłem" i nie wpaść w żadne AML. Obecnie często jest problem, żeby wypłacić kasę z krypto na konto (szczególnie przy wyższych kwotach i braku historii przelewania środków na rachunek giełdowy), nie mówiąc już o innych przypadkach. Musiałoby to iść przez jakieś dziwne banki, których nie obchodzą żadne AML i inne regulacje, ale to
  • Odpowiedz
  • 0
a teraz powiedz mi jak przyjść do banku, wpłacić kilkaset tysięcy baksów "no panie na ulicy znalazłem" i nie wpaść w żadne AML

@Paayor: Nie wiem jak wyglądają wpłaty na konto OF i czy muszą być koniecznie bankowe
  • Odpowiedz
  • 0
Musiałoby to iść przez jakieś dziwne banki, których nie obchodzą żadne AML i inne regulacje, ale to pewnie trzeba szukać w Afryce.

@Paayor: No tak, tylko w ten sposób. Zaś jeśli chcesz mieć nieruchomości itd. w USA to już kasa z OF jest ok.
  • Odpowiedz
  • 0
Polecam przejrzeć jakiejkolwiek media społecznościowe takich gwiazd, simpiarskich komentarzy od z-------a lajków po kilkanaście tys post

@pijmleko: Ogólnie tak, ale tacy spermiarze wysyłają po max 1k dolarów, a nie 5 mln USD. Wbrew pozorom ludzie bogaci znają wartość pieniądza.
  • Odpowiedz
  • 0
jak działałby taki mechanizm prania brudnych pieniędzy?

@adasko_900: Masz kasę z nielegalnych źrodeł np. na Kajmanach. Wpłacasz na konta OF przez spermiarzy słupy, a słup dziewczyna wypłaca kasę z konta OF na swoje i już po opodatkowaniu to normalna czysta kasa i można robić co się chce np. przekazać komuś na fundację/ darowizne na terenie USA. Nawet dealer narkotyków itd chce mieć czystą kasę by nie siedzieć za byle co.
  • Odpowiedz
  • 0
OnlyFans accepts the following payment methods:

@Paayor: a to też jest ciekawy argument, że kasa idzie na konto OF, a nie konta dziewczyny bezpośrednio- dodatkowy podmiot. No i gdzie OF ma i ile tych kont.
  • Odpowiedz
@djtartini1 ok, czyli zakładasz rozwiązanie ze sparmiarzami slupami. Ma to sens. Tyle, że dużo gęb do ewentualnego podziału i być może za dużo osób zna info których mieć nie powinno. Dzięki za przedstawiony scenariusz.
  • Odpowiedz
@djtartini1: może mieć jedno wspólne i po prostu potem system wysyła automatycznie na nr wskazany przez dziewczynę, a dopiero powyżej jakiejś kwoty jest to ręcznie przez kogoś sprawdzane.
  • Odpowiedz