Aktywne Wpisy

Bonaparte_34 +352
#kielce w Kielcach pod Urzędem Miejskim na rynku jest stojak na rowery, ale nie stawiajcie rowerów bo to spirala przemyśleń. Zamiast przypiąć rower możesz o tym pomyśleć. ¯_(ツ)_/¯
Nie wiem czy to jakiś żart czy co?
Nie wiem czy to jakiś żart czy co?

źródło: temp_file8003563640015174600
Pobierz
bedejutro +164
Najprostszy sposób jak odróżnić najlepsze na rynku, oryginalne świece irydowe DENSO od chińskiej podróby z gównolitu. Mierzy się średnice elektrod: irydowa 0.4-0.5mm, masowa 0.7mm. Różnica jakości wykonania nawet gołym okiem widoczna. Specjalnie kupiłem dwa komplety, żeby wam pokazać. Pierwszy oczywiście POLECANY PRZEZ ALLEGRO NA ZIELONO SUPER CENA BULWO od chińskiego sprzedawcy.
I potem są komentarze, że Denso to kupa i rozpuściło po 1kkm. A Allegro wywala na to j---a.
#allegro
I potem są komentarze, że Denso to kupa i rozpuściło po 1kkm. A Allegro wywala na to j---a.
#allegro

źródło: obraz
Pobierz
Studia w UK wiążą się również z kredytem w wysokości około 60 000 funtów, oprocentowanym na ponad 4%. Teraz zastanawiam się, czy jeśli planuję wrócić do Polski, to czy nie lepiej jak najszybciej zrezygnować z tych studiów, aby nie nabrać większego długu.
Dotychczas pracowałem w magazynie, ale właśnie zostałem zwolniony, ponieważ firma redukuje zatrudnienie. Ciężko jest również o staże, ponieważ większość z nich wymaga, aby nie studiować. Moje studia odbywają się w dwa dni powszednie, więc nie każda praca wchodzi w grę. Myślę też o kursie na elektryka, ale te kwalifikacje w UK wydają się bardziej skomplikowane niż w Polsce, więc muszę się dokładnie w to wczytać.
Zastanawiam się, czy nie lepiej jednak skończyć te studia, skoro już je rozpocząłem. Poza tym pracowałem do tej pory w kołchozach, więc nie mam żadnych specyficznych umiejętności, które pozwoliłyby na dobrą pracę w Polsce, co może być kolejnym argumentem, by tu jeszcze zostać. Może ktoś wrócił do Polski z dyplomem z UK i mógłby mi powiedzieć, jakie to dało mu możliwości oraz jak radził sobie ze spłatą kredytu studenckiego?
Za wszelkie rady i sugestie będę bardzo wdzięczny.
#anglia #uk #pytanie #emigracja #studia #praca
Mozesz isc np pracowac do kawiarni, i robic studia.
No ale jak i tak chcesz mieszkac w polsce, to nie ma sensu zebys placil za studia w uk.
https://www.gov.uk/government/publications/overseas-earnings-thresholds-for-plan-2-student-loans/overseas-earnings-thresholds-for-plan-2-student-loans-2024-25
@I-like-flying-high: Jak nie zarobi to nie będzie musiał. ¯\(ツ)/¯
@Gorylwemgle26 Nie wiem gdzie na start w Polsce zarobi od 85k do 150k złotych by zacząć spłacać kredyt studencki.
https://maz.piib.org.pl/uprawnienia-kwalifikacje-egzaminy/zasady-nadawania-uprawnien-budowlanych
@adam3x3: zależy chyba z jakiej uczelni, jeśli z Oxford to tak, ale jeśli z jakiejś podrzędnej uczelni to nie bardzo.
@Gorylwemgle26, @lukire: to jest stawka jak się z SLC skontaktujesz, obecnie nikt za bardzo nie będzie cię szukać po świecie, kilka razy zadzwonią i potem zaczną dodawać oprocentowanie.