Wpis z mikrobloga

• 2
@fristajl tak przez Obajtka okradli Orlen na kilkanascie mld PLN nie oddajac mu z funduszu wyplaty roznicy ceny za tanszy prad i gaz, przez Obajtka zajechali Olefiny wymyslajac ze za drogie, przez Obajtka marza detaliczna jest wysoka, a rafineryjna niska dzieki czemu zarabiaja wszyscy detalisci, a nie glownie Orlen na marzy rafineryjnej

wszystko wam sie wmowi bo nie potraficie myslec i laczyc kropek
  • Odpowiedz
przez Obajtka zajechali Olefiny wymyslajac ze za drogie

@Cinos: wymyślając? Przecież te pisowskie szczochy nie wyceniły rzetelnie żadnego ze swoich "dużych projektów". Popatrz jak zaczynały i jak kończyły te ich Izery, CPK, lotniska w Radomiu, przekopy i elektrownie "węglowo-gazowe-chujwiejakie".

Wszystko było nastawione tylko na wyciągnięcie jak największej kasy obietnicami sukcesu niskim kosztem a sama realizacja ZAWSZE wyglądała tak samo: opóźnienia (np. opóźnione CPK z szacunkami z d--y, o Izerze nawet
  • Odpowiedz
@Okcydent: Nie rób sobie jaj, jedna poprowadzona dobrze inwestycja. No i mur na granicy. A reszta?

Już pomijając, że oni totalnie olali inwestycje i środowisko gospodarcze pod nie doprowadzając do 16% udziału inwestycji w relacji do PKB przy średniej EU 21% i to w okresie koniunktury. Ale cham tańczył i śpiewał, bo mu dali no i lotnisko takie duże.
  • Odpowiedz
@nie_jem_grzybow: Jedna strategiczna z dziedziny bezpieczeństwa gazowego. Do tego doszły połączenia gazowe ze Słowacją i Litwą. Dróg szybkiego ruchu wybudowali zbliżoną długość do ekipy PO. Przekop Mierzei wyszedł poza budżet, ale został ukończony. Teraz kanał.

A porównaj do poprzedniej ekipy? Tam były te same sny o porcie lotniczym, o KDP, o atomie. I g---o. Po 2010-2012 nie było nic zrealizowane. Trochę stadionów i autostrad.

Ale cham tańczył i śpiewał, bo
  • Odpowiedz
Sam fakt, że propaganda PiS jako główną inwestycję i sukces podaje dowód anegdotyczny w postaci przekopu dla żaglówek pokazuje co się działo.

Dróg szybkiego ruchu wybudowali zbliżoną długość do ekipy PO.

@Okcydent: bo GDDKiA działa niezależnie i długofalowo zgodnie z założeniami jakie przyjęto za pierwszych rządów PO kiedy zaczęto budować drogi. Cud, że PiS tego nie
  • Odpowiedz
@nie_jem_grzybow: To jakie były te inwestycje czasów PO? Poza stadionami, orlikami i drogami szybkiego ruchu? Pociągi pendolino kupili? To jest super przejaw planowania. W końcu na coś to musiało pójść?

A nie jak na zbiornik pod Raciborzem, który PO przyklepało. Potem trzeba było rozbierać i budować od nowa.

PiS to czasy dobrej koniunktury i niespotykanego optymizmu wśród społeczeństwa (do 2019 roku). Aż się dziwnie przypomina, że budżet na 2020 rok
  • Odpowiedz
@Okcydent: i ty mi pisałeś, że ja nie chcę widzieć inwestycji?

Czasy PO to przede wszystkim rozwój drobnej infrastruktury, której nie sprzedaż w TV jako wielkiego planu, który walczy z Niemcem, ale takie projekty były potrzebne, bo mieliśmy ogromne braki względem zachodu.

PiS to czasy dobrej
  • Odpowiedz
Czasy PO to przede wszystkim rozwój drobnej infrastruktury, której nie sprzedaż w TV jako wielkiego planu, który walczy z Niemcem, ale takie projekty były potrzebne, bo mieliśmy ogromne braki względem zachodu.

@nie_jem_grzybow: No to napisz mi jakiej infrastruktury. Potraf coś więcej niż TV. Chcę wiedzieć. O kanalizację chodzi czy co? Bo raczej nie o fotowoltaikę bo ta wystrzeliła za PiS-u.
  • Odpowiedz
@Okcydent:
Podałem ci liczby, dane, fakty a chcesz teraz, żebym wypisał ci listę chodników, oczyszczalni ścieków i spalarni śmieci zbudowanych za rządów PO.

Oceniamy dane makro, ale nie pasują do twoich tez, więc oczekujesz przytaczania dowodów anegdotycznych, na które też będziesz odpowiadał swoimi dowodami anegdotycznymi. Daj mi spokój, jesteś niepoważny.

EOT.
  • Odpowiedz