obejrzałam dziś po raz pierwszy #incepcja i mi się przypomniało że bardzo mi się chciało w dzieciństwie widzieć #swiadomysen , już byłam gotowa pisać dziennik snów i się budzić w nocy, ale przeczytałam czym jest #paralizsenny i że jest wysokie ryzyko przy takich praktykach, przestraszyłam się i na tym się skończyło :(
świadomy sen miałam tylko raz i gdy dowiedziałam się że to jest sen, wszystko szybko się skończyło.. a paraliżu nigdy w życiu nie dostałam, i się cieszę
@Krafti ja to zawsze mam niby zamknięte oczy, ale jednak widzę wszystko, co się dzieje dookoła xd jeszcze nie opanowałem mrugania, a już tyle czasu się z tym męczę
@ladylurkini mialem raz w zyciu paraliz senny Otwierasz oczy i nie mozesz sie ruszyc. Chcesz krzyczec powiedziec cos i nie mozesz. Ja sie wybudzilem jakos dziwnie wierzgajac cialem
@ladylurkini: Ja mam takie jedno najgorsze wspomnienie i zastanawiam się czy da się to jakoś nazwać? Poszedłem spać jak zawsze, leżę sobie w łóżku. Zachciało mi się sikać. Idąc do łazienki otworzyłem drzwi od pokoju brata i zobaczyłem czarną postać bez kształtu. Zacząłem mieć dziwne uczucie, że ta postać mnie do siebie wciąga, czułem jakbym mnie wysysano z tego świata i nie mogłem nic zrobić, żeby temu zapobiec. Obudziłem się
@ladylurkini: Nie ma co się bać paraliżu sennego. Lepsze niż film VR, a przecież nic ci się od tego nie stanie. Chyba że od emocji siądzie ci pikawa, ale to trzeba mieć jakąś chorobę serca poważną.
@ladylurkini: Jeszcze sprawdz sobie czym jest fałszywe przebudzenie. Miałem znajomego który doświadczył tego kilkanaście razy jednej nocy i mocno to na niego wpłynęło. W zasadzie do tego stopnia że miał tego dnia myśli samobójcze.
@ladylurkini: Przez początkowo zbyt mocne leki na astmę, paraliże senne miałem niemal codziennie. Bezdech nie pozwalał mi na krzych, fałszywe przebudzenia, ehhh... myślałem że kiedyś się uduszę i więcej nie obudzę. Nie polecam.
@ladylurkini: Kiedyś miałem paraliż senny i to było najbardziej przerażająca rzecz jaka mi się zdarzyła. Otworzyłem oczy w łóżku i poczułem, że nie mogę się ruszać, trochę panika, ale źle zaczęło się dopiero jak zobaczyłem naciskającą się klamkę i usłyszałem w tym samym momencie ten charczący dźwięk. Ta postać z klątwy szła powoli od drzwi w moim kierunku cały czas wydając ten dźwięk. Obudziłem się dopiero kiedy nachylała się nade
Okskarbazepina daje czasem podobne efekty. Jak byłem chory na padaczkę i leczyłem sie właśnie tym gównem, czasami zdarzyło sie doświadczyć paraliżu sennego lub czegoś podobnego. Strasznie podłe uczucie. Nie śpisz, a jednocześnie śpisz, przy czym nie możesz się obudzić, bo przed oczami masz jakby film ze samym sobą w roli głównej. Właściwie to taki pół sen - pół seans filmowy. Nie możesz wyjść z kina (obudzić się) dopóki film (sen, pół-sen, nie
świadomy sen miałam tylko raz i gdy dowiedziałam się że to jest sen, wszystko szybko się skończyło.. a paraliżu nigdy w życiu nie dostałam, i się cieszę
źródło: temp_file1395035887527647258
PobierzOtwierasz oczy i nie mozesz sie ruszyc.
Chcesz krzyczec powiedziec cos i nie mozesz.
Ja sie wybudzilem jakos dziwnie wierzgajac cialem
Poszedłem spać jak zawsze, leżę sobie w łóżku. Zachciało mi się sikać. Idąc do łazienki otworzyłem drzwi od pokoju brata i zobaczyłem czarną postać bez kształtu. Zacząłem mieć dziwne uczucie, że ta postać mnie do siebie wciąga, czułem jakbym mnie wysysano z tego świata i nie mogłem nic zrobić, żeby temu zapobiec. Obudziłem się
@Bulczan: i masz rację, bo to działo się naprawdę. Zostałeś wciągnięty na wykop.pl ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: kurna-co-za-pojebana-akcja-chlopaki-z-barakow
Pobierz