Wpis z mikrobloga

Nwm odechciewa mi sie grac przez to ze mam srednio 30 fps, a spada i do 15 jak sie dym dzieje, a ja dopiero pierwszy akt skończyłem. Później będzie więcej mobów to się nie będzie dało grać.

Gtx 1060 6gb, i5-8400

Zrobilem wszystko co w jakichs filmikach kazali, zeby jak najwiecej fps wykrecic i c---a to dało

Tak mnie to w-----a, ze twórcy gier mają wywalone w optymalizacje, bo jest lepszy sprzęt dostępny.

#gry #pathofexile #pathofexile2 #poe
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@vieniasn: Nie wymagam cudów, po prostu stabilnych 60 fps na najnizszych ustawieniach. Wiedzmin 3 gwarantowal to na srednich bo byl dobrze zoptymalizowany, a teraz sa lepsze karty i tworcy gier maja w------e w optymalizowanie - tylko o to mi chodzi
  • Odpowiedz
  • 2
@vieniasn: tylko ze grafika w grach sie prawie od 10 lat nie zmienila a gry są coraz bardziej wymagające, wlasnie dlatego ze twórcy mają w------e w optymalizacje, bo mogą. Nie uwazasz ze tak jest?
  • Odpowiedz
@RenoJackson: witam, polecam upgrade kompa, za kilka stów mozna złożyc używke, która bez problemu odpali te gre w 60fps na ultra, nikt już nie optymalizuje gier pod 10 letnie podzespoły, które nawet 10 lat temu były z niższej pułki
  • Odpowiedz
@RenoJackson:
nie wiem czy to nie 6 wątkowy procek nie ma problemów tutaj. chociaż na 1060 w tym roku to raczej nie powinieneś oczekiwać, ze zagrasz w cokolwiek nowego.
  • Odpowiedz
@RenoJackson: nie słuchaj tych trolii. gra jest mocno niezoptymalizowana. w poe1 też nie jest lekko. niby nowy silnik miał przynieść poprawę a jest jeszcze gorzej. do tego ich wredna blokada cieni których nie idzie wyłączyć. na slabszym sprzęcie widać gdzie jest brak optymalizacji a na takim z rtx 4070 spadku nie zauważysz ze 120 na 80 fpsów. efekty typu ogień to ich najgorszy problem gdy zaczną się nakładać. w ustawieniach
  • Odpowiedz
@RenoJackson: poe2 najwięcej wciąga procka.
Ja mam 10 letniego sztrucla na radeonie 580 4gb i i5-4460. Na tym przy prawie najgorszych ustawieniach mialem po 20-25 fps, na karawanie act jakies 15.
Zmienilem procen na xeona 1230v3 i mam stabilny cap na 30fps.

Nie wiem jakie masz ustawienia w opcjach, ja po prostu wylaczylem wszystko.
Ty masz sporo lepszy zlom od mojego.
Moze masz po prostu od cholery rzeczy w tle
  • Odpowiedz
@RenoJackson: przypominam, ze to beta gry f2p ;) Na Twoim miejscu sprzedalbym 1060 na allegro i zamienil na np 980ti, na tym gralem jeszcze rok temu w wieska na max detali w fullHD. ZObacz tez, co mozesz najmocniejszego wsadzic w swoj socket na plycie glownej zamiast tego proca, Twoj obecny osiaga zawrotne kwoty 200zl na allegro.

tylko ze grafika w grach sie prawie od 10 lat nie zmienila

no tu
  • Odpowiedz
@RenoJackson: Wiem, że nie o to pytanie, ale jako ciekawostkę dodam, że "w takich przypadkach" warto się zainteresować cloud gamingiem <bo co jak co - dużo łatwiej o szybki i stabilny net niż dobre podzespoły, a sama usługa jest zazwyczaj w cenie dużej hawajskiej raz na miesiąc> Swojego czasu sporo mi pomagało, bo "dołączyłem się" do kuzyna, który kupił to dla siebie, bo jego "szrot" miał ciężko, więc używał na
  • Odpowiedz
@artiom143 grafika w grach się zmieniła kosmicznie od 2013. Generalnie twórcy gier z zasady robią tak, że kombinują, żeby gra działała na jak najgorszym sprzęcie i dopiero zaczynają dodawać smaczki. Jeżeli 1060 Ci nie ciągnie PoE2 to myślę, że powinieneś odkurzyć komputer. Zrobić jakiś format albo przynajmniej defragmentacje dysku. Poczyscic ogólnie sprzęt. Zainstalować najnowsze sterowniki i dopiero wtedy płakać
  • Odpowiedz