Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@dnbmaniac ostatnio używam Ptaszora zamiennie z Pilotem Custom 823 albo TWSBI 580. Akurat w Ptaszoru miałam atrament, który mi pasował, więc na niego padło. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Bukaa_: W pracy mam M200, VAC700R Iris i ECO, duzo pisze po papierze z drukarki czy sticky notes i tylko VAC pisze praktycznie po wszystkim (uzywam atramentu od Watermana). Pisze sie na poczatku dziwnie bo bardzo sztywny jest ten nib, ale jak juz sie przyzwyczailem to jest zajebiscie. W domu na dobym papierze ciagle uzywam M400.
Pozatym to jest napelniane prozniowo co jest w uja satysfakcjonujace.

Ponizej smudge test 5
dnbmaniac - @Bukaa_: W pracy mam M200, VAC700R Iris i ECO, duzo pisze po papierze z d...

źródło: 20241211_203512

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@dnbmaniac Fka Fce nierówna, Pelikan słynie z raczej grubaśnych stalówek. :) Też lubię napełnianie Pilota z próżniowym systemem, to ostatnie kliknięcie takie satysfakcjonujące jest. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Bukaa_: @dnbmaniac

wow dyskusja o piórach na wykopace. i to takich za 1k+ - propsuję :)

Sam lubię pisać piórem, choć nieczęsto mam okazję, a wykopaka jest jedną z nich. Niestety aż takim fajnym sprzętem nie dysponuję - zazdroszczę.
  • Odpowiedz
@Bukaa_: za tyle to może nie, ale za kilka stówek bym sobie sprawił jakieś fajne pióro może. Takie co pięknie i cienko pisze. Znasz się na tyle że możesz coś polecić?
Ten Twój pelikan mi się podoba, a jednocześnie jestem zaskoczony bo ta marka kojarzyła mi się z piórami szkolnymi dla dzieci. Zawsze myślałem że to Parkery czy inne Watermany są takimi "dorosłymi" piórami, a tu proszę.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@reventon Parkery i Watermany w dzisiejszych czasach klepią w większości pióra, które nie mają nic wspólnego z latami świetności, popularne Parkery Urbany, które są klasykiem w prezentach jak ktoś nie ma o tym pojęcia mają problem z zasychaniem. ¯_(ツ)_/¯ Jak chcesz cienko to nie patrzyłabym na Pelikany, słyną z grubych krech, raczej zerknij w stronę jakiegoś japońskiego pióra - Pilot, może Platinum, Sailory mają specyficzny feedback, więc nie polecam na początek.
  • Odpowiedz