Wpis z mikrobloga

@anonanonimowy321: Gdzie 4k? 3800zł zarabiam maks chyba że premię zabiorą to 3.6k: wynajem 2k, internet i telefon 100, karnet 100, ubezpieczenie 60, bilet miesięczny 120, rata 250zł, wpłata na organizację charytatywną 40, yt premium 45, barber raz na miesiąc 100, i ogólna chemia 100-150. Coś jeszcze próbuje zawszę oszczędzić, więc tnę koszta na jedzenie co ostatecznie i tak muszę dobierać na jedzenie z oszczędności.
  • Odpowiedz
@Robotnik_Czterobrygadowy: na pewno masz coś w lodówce, zamrażarce czy szafach w kuchni, za dychę skromnie bo skromnie, ale da się pociągnąć. Chcesz to Ci pomożemy, gotowanie kryzysowe to moja specjalność, ale najpierw musisz zrobić jakiś spis inwentarza tego co masz.
  • Odpowiedz
@Mekeos: Ktoś musi wpłacać na kotki bo niestety adoptować bym chciał a nie moge, barber musi być bo to jedyna przyjemność jaką mam w miesiącu nie powodująca u mnie kaca lub moralniaka, yt premium mam rodzinne ale zawsze mi zalegają inni z kasą także okazjonalne plus 20zł wpadnie
  • Odpowiedz
@Robotnik_Czterobrygadowy zawsze można kupić najtańsza kiełbasę ( ostatecznie nawet skrawki szynek w mięsnym) dorzucić do tego cebulę, marchew, ziemniaka czy cokolwiek z warzyw tak naprawdę, zrobić sos z byle czego co zalega w szafie czy lodówce i zrobić chłopski gar, jak była bida to nieraz tak jadłem i są ~10 złotych jeszcze w tym roku wychodziły mi dwie bardzo solidne porcje.
  • Odpowiedz
@Kremufka2137: A tak ścinki lubie kupować, ale wpieprzają tam tyle ten galaretki z mięsem że tego jeść się nie da, puszek mam sporo, zupek chińskich też. Tylko to trzymam zawszę na czarną godzine dokupując więcej puszek za każdym razem i starając się tak zrobić by nie musieć ich używać.
  • Odpowiedz