Aktywne Wpisy

Arbuzlele +86

dawid131 +95
Ku#*wa, wracam z tej trasy i nie ma ch*ja we wsi, zagaduję do tej konduktorki. W zeszłym tygodniu 2 razy trafiłem na nią i tak mi się patrzy w oczy że musi być coś na rzeczy. Ja wiem o tym, ona też pewnie jest wstydliwa. Podoba mi się jak sku*wysyn. Dajcie z 20 plusików na odwagę bo jestem podjarany.
Znalazłem jej fotkę w necie. Chyba warto?
#pkp #zwiazki
Znalazłem jej fotkę w necie. Chyba warto?
#pkp #zwiazki

źródło: 123
Pobierz
Dzisiaj Tesla notuje swoje nowe All Time High.
Pamiętajcie by inwestować tylko te pieniądze, które w 100% jesteście gotowi stracić. Inaczej człowiek nie myśli racjonalnie.
Gdybym te pieniądze potrzebował na przykład na zakup mieszkania, to pewnie bym spanikował i sprzedał wszystko gdzieś za $130.
Polecam też często w ramach ćwiczeń zadawać sobie takie pytanie:
Wszystkim akcjonariuszom Tesli chciałbym pogratulować, zwłaszcza tym długoterminowym.
#tesla #gielda #tsla
źródło: temp_file8993458532570628898
Pobierz@beatboxer_z_tworek: Zawsze beka była i będzie, bo op dorobił ideologię do mocno hazardowego beta. Dobrze tylko, że ten bet jest zarobiony, bo głównie tym się broni.
Poza tym jeszcze musi kiedys to przyzwoicie zamknąć by zamienić papier w pieniądze.
Jak dla mnie to nie ideologia a wnioskowanie I przewidywanie.
Ale z tym, że ludzie i tak będą pisać, że to zwykle szczęście - to się z tym już dawno pogodziłem
@beatboxer_z_tworek: Jeśli mierzyć to zarobkiem, to jest lepiej niż zajebiście. Jeśli mierzyć to stylem, to bet jest hazardowy. To jak historia naszego barona gazowego z tagu, ale z happy endem i bez lewara.
@anonimowy_programista: Za wiele cech można Cie przy tym dealu chwalić, jednak Twojego podejścia nikt zajmujący sie inwestycjami nie nazwie rozsądnym.
Zamiast kisić emocje w środku, tutaj mogłem zawsze bez problemu się anonimowo uzewnętrznić.
Poza tym, gdyby sprowadzić moje inwestowaniel do liczb, to moje inwestowanie to nic innego jak DCA. Regularnie dokupowanie akcji, każdego miesiąca, za podobną kwotę (z małymi wyjątkami).
@beatboxer_z_tworek no i dobrze robili, bo mógł sprzedać, a później odkupić więcej w większym dołku.
@anonimowy_programista: Doceniam ten monitoring, choć mam ciut inne zdanie.
Jak mawiają: Cokolwiek robisz, patrz końca. Życzę Ci, żebys kiedys to dobrze i z lekkim sercem skeszował.
@DJ007: jakie bety są lepsze? Musk kupił sobie prezydenta USA co może go powstrzymać?
@aeiou12345: OP nie miał i nie ma stoplossa, tylko uśrednianie. Możesz popierać takie inwestycje, ja nie.
Deal z trumpem zrobił więcej dobrego dla kursu niż jakakolwiek informacja fundamentalna z tesli i od jej kacapskiego lizodupa elona.
@przegro_pisarz: Np 8.3 gramowy pocisk o pełnym płaszczu z rdzeniem ołowianym.