Wpis z mikrobloga

Mirki sprawa. Wczoraj miałem akt notarialny, a niedługo dostanę klucze do mieszkania. Do mieszkania przynależy pomieszczenie w piwnicy, która jest wpisana w akcie notarialnym. Poprzedni właściciel mówił, że miał czystą komórkę, ktorej nawet nie zapiął na zamek, a teraz są w niej jakieś graty. Prawdopodobnie jakiś sąsiad sobie przywłaszczył.
Mam plan wydupić to wszystko na pszok, bo i tak meble z mieszkania pojadą też na pszok. Jak zabezpieczyć się prawnie, żeby jakiś śmieć nieszanujacy własności prywatnej nie przywalił się do mnie, że wywalilem z mojej prywatnej przestrzeni cudze graty?
#nieruchomosci
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 11
Czemu sobie robić z kim od razu na wejściu wojnę?

@Orowerbogatszy: bo ktos kto odwala lewiznę i przywłaszcza cudze pomieszczenia raczej nie jest empatyczną osobą i nie dba o normy społeczne.
  • Odpowiedz
  • 0
Może poprzedni właściciel kłamie?

@Orowerbogatszy: próbował przy mnie otworzyć kłódkę, ale klucz nie pasował. Właściciel mieszka 300km dalej od mieszkania i mieszkanie bylo wynajmowane.
  • Odpowiedz
@Tatiagla: przecież ty jako nowy nabywca nie musisz wiedzieć że to nie są graty poprzedniego właściciela, przecież poprzedni właściciel mógł po prostu zgubić klucz od kłódki i powiedział że to co zostawił mu nie potrzebne więc logiczne by było rozcięcie kłódki i oczyszczenie pomieszczenia
  • Odpowiedz
@Tatiagla: Kurcze stało puste pewnie parę lat to se ktoś wsadził graty, mogl juz nawt kopnac w kalendarz. Może myślał, że mieszkanie to pustostan? Albo gościu komuś wynają i zapomniał?

Po prostu naklej kartkę "mieszkanie sprzedane, proszę zabrać rzeczy bo za tydzień opróżniam dla nowego właściciela" I tyle. Ewentualnie się przejdź po sasiach i zapytaj jak człowiek, przecież to musiał zrobić ktoś z klatki. Poprzedni właściciel to powinien ogarnąć no
  • Odpowiedz
  • 0
@nika_blue: czemu mam pilnowac poprzedniego właściciela? Dogadalem sie z nim że w-----e wszystko na moj koszt, bo wywiozę na pszok i tyle. Graty w piwnicy ktore nie sa ex wlasciciela tylko kogos z bloku stanowią problem, ale też polecą ze wszystkimi meblami. Nie będę łaził po 50 mieszkaniach. Pol roku temu piwnica byla puata
  • Odpowiedz