Wpis z mikrobloga

#gotujzwykopem #chlop

Chłop robi łobiadokolacje, to fachowej nazwy nie ma, bo to ani bigos ani kwaśnica, świąt jeszcze nie ma wiec nie ma co siedzieć w garach za długo i tracić czasu, na gotowanie, przyjdzie czas to chłop bigos zrobi prawilny itp, ale na chwilę obecną lepiej grać w gry, niż w garach za długo siedzieć.

Składniki, kiełbasa obojętnie jaka np śląska.
Kapusta kiszona.
Przyprawy co kto lubi.
Przecier pomidorowy i to wszystko, do tego pajda chleba.

A resztę to sobie można dać co kto lubi.
Drake1 - #gotujzwykopem #chlop

Chłop robi łobiadokolacje, to fachowej nazwy nie ma, ...

źródło: 20241211_154235

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kacappylon: A tak po prostu, trochę jest pokrojonej trochę w całości, to się będzie mniej więcej godzinę robić, pózniej można sobie w całości zjeść jak ktoś np lubi większe kęsy, istotne to ją naciąć z jednej strony, żeby szybciej się przegryzły smaki, poza tym temperatura robi swoje, po 10min już wszystko gorące.

Taki tip ale to każdy wie, jak ktoś nie lubi za bardzo kwaśnego, to się kapustę trochę przed
  • Odpowiedz
  • 2
@johny-kowalski: Jem to co mam, nie wybrzydzam, ostatnio zrobiłem zakupy przed wyjazdem, połowę z normalnej rzezni jak wędliny suszone, nogi wędzone itp a połowę z biedronki czy innej sieciówki jak np kiełbasa żywiecka czy tam krakowska, dla mnie było istotne żeby, większość była hermetycznie zapakowana i miała długi termin ważności, o jakość się nie martwię, nie dam się zwariować, w Polsce mamy dobre wędliny w całokształcie jak nie najlepsze w
Drake1 - @johny-kowalski: Jem to co mam, nie wybrzydzam, ostatnio zrobiłem zakupy prz...

źródło: 20241211_160950

Pobierz
  • Odpowiedz